Направете си сами крем против бръчки

Направете си сами крем против бръчки

Съвременната екология, ритъм на живот, постоянния стрес, недостатъчното количество сън и лошо хранене могат да лишат дори младата кожа от красота и сила.

И така, искате да сте привлекателни на всяка възраст. За да направите това, не е нужно да харчите пари за скъпи серуми, маски и кремове против стареене. Можете лесно да приготвите крем против бръчки у дома.

Ползи от домашната козметика

Производителите на козметика предлагат голямо разнообразие от продукти за всички типове кожа и възрасти. В същото време са разработени линии, базирани на народни рецепти и естествени съставки. Въпреки това, търговският продукт винаги ще съдържа синтетични добавки. Особено продукти, насочени към премахване на свързаните с възрастта кожни промени: от бръчки, неравномерен тен, отпуснатост.

Домашната козметика има редица несъмнени предимства:

  • създава се уникална рецепта, която е напълно подходяща за вашия тип кожа;
  • наблюдава се целият процес – от закупуването на съставките до получаването на желаната консистенция;
  • възможността да се получи ефективен аналог на скъп продукт с минимални разходи.
  • Основни полезни компоненти

Нека направим кратък разбор на компонентите които ще бъдат от полза в борбата срещу свързаните с възрастта промени в кожата и могат да се използват в домашните кремове против бръчки:

Базови масла. Те се получават в процеса на изцеждане на пулпата и семената на растенията. Тези, които са преминали термична обработка при получаване на крема, значително губят своите полезни свойства. В домашната козметология е за предпочитане да се използват студено пресовани продукти. Чувствителната кожа и намаляването на бръчките изискват силно абсорбиращи формулировки. Масло от гроздови и динени семена, арган, баобаб, кокос, коноп, зелено кафе.

Млечни продукти. Те имат мощен повдигащ и озаряващ ефект. Работят за намаляване и изглаждане на бръчките благодарение на комплекса от аминокиселини. Най-популярните съставки за домашни кремове и маски са естественото мляко и кефирът. Тези продукти насърчават добрата хидратация на кожата.

Мед. Съставка номер едно в рецептите за борба с дълбоките бръчки. Насърчава колагеназата в кожата. Редовното използване ще ви отърве от старчески петна.

Естествени повдигащи компоненти. Това са добре познатите желатин, яйчен жълтък, глина, йод и редица други. Те са основни съставки за интензивно стягащ кожата продукт.

Растителни екстракти. За да обогатят състава на крема, производителите често използват всякакви билкови добавки: екстракти от коприва, пшеничен зародиш, маслина, лен, бамбук и много други . Можете да ги закупите в специални магазини.

Повечето съставки за домашна грижа могат да бъдат получени от прости, удобни продукти. Те се утвърдиха като мощни регенериращи и противостареещи агенти:

Желатин. Компонент, който е естествен колаген. Връща тонуса в клетките и елиминира бръчките.

Шипково масло. Стимулира производството на собствен колаген от кожата. Елиминира бръчките и заличава белези.

Кокосово масло. Популярен продукт, обичан със своите отлични овлажняващи свойства. Незаменим при грижа за зряла кожа, страдаща от липса на влага.

Пчелен восък. Подобно на меда, той е алергичен. Но това е универсално лекарство, което работи чудесно както срещу дълбоките бръчки, така и като мярка за предотвратяване на образуването им. Има противовъзпалителни свойства.

Авокадо. Ефективен в кремовете за премахване на бръчките около очите.

Глицерин. Запазва баланса на влагата, запълва бръчките, изглаждайки релефа.

Вазелин. Спомагателен компонент, който "фиксира" активните съставки на крема, осигурявайки пълното им взаимодействие с кожните клетки.

Ленено семе и етерични масла. Използва се за ароматни и овлажняващи ефекти. Те дават добра профилактика на кожни проблеми.

Лимонов сок. Насища клетките с аскорбинова киселина, изсветлява пигментните петна. Има тонизиращо и подмладяващо действие.

Правила за приготвяне на домашен крем против бръчки

Не е трудно да направите сами крем против бръчки. За да постигнете ефективна консистенция на продукта, трябва да знаете за някои тънкости при неговото приготвяне и използване:

при нагряване и разбъркване не използвайте метални предмети (лъжици, бъркалки), защото те ще предизвикат окислителни реакции и намаляване на терапевтичния ефект;

готовият продукт трябва да се съхранява в хладилник в контейнер с плътно прилепващ се капак;

максималният срок на годност на домашния крем против бръчки е месец, поради което за удобство се препоръчва да се постави етикет върху готовия контейнер с датата на производство;

преди да приложите крема, е важно да почистите добре кожата на лицето (това е необходимо за пълното усвояване на компонентите на продукта, както и за да не провокирате възпаление и поява на акне).

За да се оцени съвместимостта на крема и вашия тип кожа, както и неговата ефективност без странични ефекти под формата на обриви, сърбеж и зачервяване, трябва да запазвате някои прости препоръки:

Преди да приложите крема, трябва да оцените реакцията върху малка част от кожата. Ако изпитвате дискомфорт, стягане, зачервяване, ще трябва да откажете да използвате състава.

Използвайте само висококачествени етерични масла. Синтетичните аналози няма да са от полза. Те не могат да се нагряват, така че те се добавят към композицията на последния етап.

Контейнерът за готовия крем и смесването на съставките трябва да бъде направен от стъкло, порцелан или керамика.

Не трябва да складирате големи запаси от домашно приготвени кремове и маски, защото естествените формулировки не съдържат консерванти, бързо се влошават и губят своите лечебни свойства.

Домашните продукти обикновено са доста мазни. Затова се препоръчва да ги премахнете 15 минути след нанасянето.

Трябва да изберете хигиенни бурканчета за крем с дозатор. Това елиминира контакта на състава с пръсти, което може да доведе до влошаване на крема или проникване на бактерии в него.

Домашни кремове против бръчки

Бръчки могат да бъдат открити при жени със суха кожа, както и при жени с мазна и комбинирана кожа. В първия случай се препоръчва да премахнете домашния крем или маска с хладка вода. По-добре е да изплакнете комбинираната кожа с топла вода. Не използвайте сапун!

Естествените вещества могат да се използват както като съставки, така и като самостоятелно средство за борба с дълбоките бръчки. Но сложните формулировки са по-ефективни и практични.

 

Домашен крем против бръчки с етерични масла

Съставки:

20 мл. кокосово масло

30 мл. восък

по 5 мл масло от здравец, роза и витамин Е

Начин на приготвяне и употреба:

  • За основата разтопете восъка;
  • След това добавете кокосово масло и разбъркайте до кремообразно състояние;
  • Комбинирайте всички съставки с основата и разбъркайте старателно;
  • Кремът се нанася върху чиста кожа преди лягане.
  • Домашен крем – маска за профилактика на бръчки

В допълнение към ефективното премахване на бръчките, този крем – маска против пръчки, нежно почиства кожата на лицето. Препоръчва се използването му няколко пъти седмично вечер!

 

Съставки:

  • 100 гр. восък
  • 250 мл зехтин
  • половин жълтък

Начин на приготвяне и употреба:

  • В термоустойчива стъклена купа, загрейте зехтина  до комфортна температура;
  • След това добавете восъка, за да се разтопи;
  • Изсипете жълтъка, оставете да заври и незабавно изключете;
  • Кремообразната, плътна маса се нанася върху кожата като маска;
  • Не забравяйте задължително да измиете лицето на сутринта.
  • Домашен желатинов крем против бръчки

Един от любимите на жените, приготвящи козметика против бръчки у дома. Известен е с мощния си лифтинг ефект. Желатинът съдържа колаген, който е основният инструмент за противопоставяне на процесите на стареене на кожата. Той изглажда дори дълбоките бръчки.

Съставки:

  • 1 ч.ч. желатин
  • 100 гр. глицерин
  • 100 мл. вода
  • 2 гр. салицилова киселина
  • 2 с.л. пчелен мед

Начин на приготвяне и употреба:

  • Смесете всички съставки в купа на водна баня;
  • Когато кремът се охлади, го сложете в чист сух съд;
  • Нанасяйте крема сутрин или вечер.

Източник: Spiritell.com

 

 

ключови думи:
кремове против бръчки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април