Диетологът Анна Серафимович препоръчва ежедневната консумация на един летен плод. Той оказва благоприятен ефект върху дейността на най-важните органи в нашето тяло, включително бъбреците, мозъка и сърцето.
Редовната консумация на боровинки влияе ефективно влияе върху мозъчната функция. Този плод блокира развитието на болестите на Алцхаймер и Паркинсон, а тези хора, които вече страдат от тях, могат да получат куп полезни вещества от този плод.
В допълнение, боровинките са хипоалергенни. Отрицателна реакция на тялото е възможна само при тези, които са алергични към витамини от група В, пише novinitednes.info.
Веществата, съдържащи се в този плод, нормализират работата на сърцето, черния дроб, бъбреците, а също така имат противовъзпалителен ефект.
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Добави коментар