Яко! Дебели вежди

Как да ги поддържаме и други такива работи
Яко! Дебели вежди

Вече ви казахме, че в момента дебелите вежди са изключително модерно явление в света на красотата.

Сега обаче ще ви дадем няколко полезни съвета за това как да ги оформяте и да ги поддържате така, че да са наистина красиви.

Е, добре, де. Въпросните препоръки не са наши. Взехме ги назаем от девойките от любимия ни женски сайт Jenite.bg

Ето какъв полезен инструктаж споделиха с нас момичетата: 

Формата 

Добрата новина е, че плътните вежди се нуждаят от много по-малко грижи, тъй като не е необходимо през ден да ги обгрижвате с пинцета. Все пак има няколко правила, с помощта на които да оформите рамките на лицето си, така че те да изглеждат възможно най-естествено и красиво. Най-важното е винаги да се придържате към естествената форма.

Използвайте чиста и суха четка от стара спирала, за да срешете нежно веждите си в харесваната от вас посока. Ако косъмчетата са по-рошави, предварително сложете на четката малко гел или фиксиращ продукт за коса.

Ако имате празнини по дължината на веждите, предизвикани от често скубане, използвайте молив или матови сенки в подходящ цвят, за да ги запълните. Ако пък веждите ви поначало са много светли и редки, нанесете внимателно такъв продукт по цялата им дължина. По този начин те ще изглеждат по-плътни и добре подчертани.

Гримът 

Имайте предвид, че плътните вежди сами по себе си са силен и набиващ се на очи "аксесоар", с който трябва да се съобразявате, когато се гримирате. Внимавайте с ярките червила, защото в случая важи правилото, че силно подчертаните очи изискват по-бледи устни. А веждите се вписват именно в графата "очен грим".

Отглеждането 

Ако години наред безмилостно сте скубали веждите си в стил Кейт Мос, а сега имате желание те отново да бъдат дебели и плътни, то не се отчайвайте. Има няколко лесни трика, с помощта на които можете да възвърнете девствения им вид.

Пръв помощник за "отглеждане” на плътни вежди е рициновото масло. То е достъпно и евтино и има невероятно действие върху крехките косъмчета - укрепва, подхранва и придава по-тъмен оттенък. За най-добър ефект го нанасяйте всяка вечер върху веждите, с помощта на клечка за уши или четка за спирала.

Много козметични марки предлагат ампули против косопад. Сдобийте се с едно такова миниатюрно шишенце и всяка вечер нанасяйте малко количество от него върху "плешивините" на веждите си. Ще се изненадате от бързия резултат.

Обикновеният козметичен вазелин също може да ви е от полза за постигането на плътни вежди. Освен че приглажда непокорните косъмчета, той им придава по-лъскав и потъмнен вид. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май