Хидратация през зимата

Защото кожата на лицето ви има нужда от нея
Хидратация през зимата

Красива и здрава кожа през зимата - възможно ли е изобщо това? Да, просто имайте търпение да научите как! ;)

Особено уязвими през студените месеци са шията, лицето, а също така и китките на ръцете, които в по-голяма степен биват изложени на неблагоприятните метеорологични условия. В настоящия материал ще ви запознаем с няколко основни стъпки в грижата за кожата на лицето. Ако спазвате поне половината от тях - ще се гордеете с красива, порцеланова кожа! 

Зимата причинява на кожата немалко проблеми, но освен студа, има и други фактори, които не бива да се подценяват. Сухият въздух и прахта в затворените помещения значително нарушават защитните функции на кожата на лицето. Промяната на баланса, на съдържание на влага и мазнини в нея води до дехидратация, както и до по-лесното проникване на микроорганизми и токсини, предизвикващи различни кожни проблеми и преждевременно стареене. От друга страна, леденият вятър води до свиване на капилярите, което пък нарушава кръвоснабдяването и правилното подрахване на кожата и, в резултат на това, са налице зачервяване, лющене, загуба на еластичност.

Почистване 

Когато почиствате лицето през студените месеци е препоръчително да използвате тоалетно мляко (при суха кожа) и пяна за измиване (при мазна). Втората стъпка включва употребата на тоник, който ще отстрани остатъците от средставата за измиване и ще придаде свеж вид на кожата. Пилинг и скраб процедурите в домашни условия ще ускорят регенерацията на клетките, но съветът на специалистите е да не се прекалява с тях. Прилагането им веднъж до два пъти в седмицата е напълно достатъчно, за да поддържате кожата си в добър и здрав вид.

Хидратиране

inm.com

Не всички овлажняващи продукти са подходящи за употреба през зимата. При температури, по-ниски от 0 градуса, е по-добре да замените обичайните кремове със специални, защитни лосиони против студ. Дерматолозите са единодушни, че нанасянето на омекотяващи продукти трябва да става вечер и сутрин, поне час преди да си покажете носа навън.

Също така не бива да пренебрегвате качествените тонални кремове, които не само защитават кожата от вредните слънчеви лъчи, но и предотвратяват сухотата. В допълнение екефтивно прикриват несъвършенствата и създават безупречен и лъчезарен вид.

Подхранване

Естествените подхранващи маски са един от най-добрите начини да се грижите за кожата на лицето си през зимата. В състава им задължително трябва да присъстват витамини, мазнини и антиоксиданти.

За допълнителна компенсация на негативните последствия от студеното време, не трябва да забравяте, че освен козметични методи, правилното хранене е в основата на всичко. Здравословният начин на живот, като цяло, е гаранция за по-добър външен вид и хармонично усещане :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 28.01.2012 | 11:15
    През зимата се появяват множество дерматологични проблеми, кожата се изсушава, напуква, лющи се затова наистина е хубаво да се използват предпазни кремове, преди да изложим кожата си на студените атмосферни условия.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април