Трябва ли да ревнувате от приятелките му?

Трябва ли да ревнувате от приятелките му?

Не ви ли се е случвало да се замислите над това с колко жени общува по приятелски любимият ви? И тук не става дума за параноя или неоправдана ревност. Нормално е, ако приятелят ви е обграден от повече жени, да се чувствате застрашени. Нека сега се замислим дали има реална заплаха за вас? По начало няма нищо нередно вие да контактувате приятелски с мъже и вашият човек да прави същото с жени, докато това не повлияе на връзката ви.

1855118

По този повод Reddit направи проучване и изводът е, че не бива да се плашим от това колко приятелки има любимият ни, важно е отношението му към тях. Трябва да има ясна граница между приятелския му кръг и любовния ви живот. Ако усетите, че вашият човек смесва тези две неща, то тогава имате проблем. Макар и да сте толерантна, ако приятелят ви общува почти само с жени, трябва да се запитате защо. Все пак всички знаем колко е силно мъжкото приятелство и как то в много случаи е на първо място. Но ако половинката ви има твърде много жени в приятелския си кръг и на тях обръща повече внимание, отколкото на вас, то това не е редно.

1855115

Също така обърнете внимание колко е близък с тях на емоционално ниво. Психолозите твърдят, че е задължително приоритетът ни да бъде сигурността и чувствата на партньора ни и след това тези на приятелите ни. Всъщност червената лампичка трябва да ви светне, ако зебележите флирт между него и някоя от приятелките му. Това е недопустимо и нищо не го извинява. За да избегнете подобна болезнена ситуация, вгледайте се в миналото му. Опитайте се да научите дали е изневерявал, дали обича да крие тайни и като цяло какви проблеми е имал в предишните си връзки. Преди всичко трябва да чувствате сигурност с половинката си, без значение какъв е приятелският му кръг. Ако той ви уважава и поставя нуждите и чувствата ви на първо място, няма причина да се съмнявате в любовта му.

1855116

ключови думи:
приятели ревност

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април