Типове кожа: смесена

Може да се похвали с малко от това, с малко от онова...
Типове кожа: смесена

Ако външната ви обвивка не е нито мазна, нито суха, то има голяма вероятност тя да е от смесен тип. Всъщност, названието прекрасно добре описва състоянието на днешната героиня. И няма какво толкова да я обсъждаме. Накратко: 

- Тя се характеризира с това, че има както мазни, така и сухи участъци, със специфичните за тях особености. Сухота се наблюдава най-вече по бузките и по контура на челюстта. Мазни често са: челото, носът и брадичката, които образуват т. нар. Т-зона. В споменатите области можем да очакваме и най-голяма концентрация на комедони.

- При смесената кожа също могат да се наблюдават широки пори, както и милиуми. Дори и капиляри. Съответно, тя може да бъде и чувствителна, и дехидратирана, ако човек не се грижи за нея, както си му е редът. С две думи, всичко си има тази хубостница :)

Лошото е, че именно комбинираният ѝ характер затруднява диагностицирането ѝ, а впоследствие – и правилното ѝ третиране. Много хора, например, погрешно я приемат за суха или обратно - за мазна, и купуват неподходящи продукти, които при дълготрайна употреба влошават състоянието ѝ. 

При процедура на лице в салон, например, комбинираните участъци задължително се третират по различен начин, с оглед нуждите на кожата.

Така или иначе, за домашна употреба тук трябва да се ползват продукти с комбиниран ефект, като качеството на козметиката е от изключителна важност.

Е, мисля, че няма какво повече да добавя. Ако вие имате, моля заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, за да ми скриете шапката със знанията си за кожата. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май