Тайният причинител на бръчки: Калъфката на възглавницата

Тайният причинител на бръчки: Калъфката на възглавницата

Знаете ли, че калъфките на възглавниците, върху които си лягаме всяка вечер, имат ключова роля за образуването на дълбоки бръчки по лицето, пише Ретро.бг.

Дерматолозите ни успокояват, че бихме могли да избегнем този нежелан ефект, но трябва да избираме правилните материи калъфки. Най-добрият избор са коприната и сатенът. Те осигуряват гладка повърхност, с много малко триене на кожата в повърхността на възглавницата. Това означава по-малко придърпване на кожата в сравнение с традиционната памучна калъфка.

 

"Бръчките вследствие на нагъване на кожата се появяват по време на сън на една страна/по лице, поради което техният брой може да се намали, ако се спи върху коприна", казват дерматолози.

 

Проучванията посочват, че триенето при въртене в леглото предизвиква намачкване на кожата, но гладка, копринена или сатенена повърхност може да намали този ефект в дългосрочен план. Те поддържат хидратацията на кожата дори докато спим, а още едно тяхно предимство е, че спомагат за по-здрава и бляскава коса. Специалистите ги препоръчват особено на жени със сухи краища и страдащи от пърхот.

ключови думи:
бръчки калъфка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май