Тази вълшебна напитка топи целулита

Тази вълшебна напитка топи целулита

Редовното включване на антицелулитни храни в диетата също е от голямо значение. Някои храни имат по-изявени свойства в намаляването на целулита от други.

Грейпфрутът, портокалът, лимонът, джинджифилът, канелата и розмаринът са сред природните дарове, които намаляват видимостта на целулита и подобряват състоянието на кожата. Комбинацията между тях стимулира кръвообращението, извеждането на излишните течности и токсини, причиняващи целулит.

Тези плодове и подправки намаляват възпалението в тъканите и стимулират отделянето на задържаните течности, които до голяма степен са в основата на появата на целулит.

За да се отървете от целулита и за да намалите видимостта му, пийте по една чаша от тази вълшебна напитка всеки ден.

Ето и съставките:

  • Сокът от 1 грейпфрут;
  • Сокът от 2 портокала;
  • Сокът от половин лимон;
  • 50 г настърган джинджифил, обелен;
  • 2 щипки канела;
  • 1 щипка розмарин.

Настържете джинджифила много ситно, след като сте го обелили. Изцедете сока от плодовете. Смесете всички съставки в блендер. Изпийте веднага.

Пийте по една чаша от тази прекрасна напитка всеки ден, за предпочитане сутрин преди да сте закусили или пили кафе. Ако имате проблеми със стомаха, не пийте на гладно, за да не предизвикате раздразнения.

По желание може да добавите и малко мед за подслаждане, пише az-jenata.bg. Медът също има противовъзпалителни свойства и подобрява състоянието на кожата.

Не забравяйте, че напитката сама по себе си не е панацея и за да се отървете от целулита, трябва преди всичко да промените начина си на живот.

Избягвайте изцяло добавените захари и тестените храни, защото те повишават възпаленията и причиняват целулит.

Хранете се здравословно и тренирайте редовно. Старайте се да поддържате тялото си добре хидратирано и с добре стегната мускулатура, пише Факти.бг.

ключови думи:
целулит

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май