Свежест в косите

Ако съдбата ви поднесе лимони, най-добре си направете маска за коса! :)
Свежест в косите

Най-важното

За да добиете лимоновия сок, използвайте сокоизстисквачка - така ще филтрувате парченцата плод. Вярваме, че сте истински сладури, но все пак идеята не е да заприличате на сладкиш с лимонови корички в косата, нали? :)

Не се съмнявате в многобройните качества на лимоните, нали? Обаче, знаехте ли, че сладурите са истински козметични магьосници! Не е случайно, че много хора редовно ги използват за разкрасителни процедури.

Въпреки че често са доста кисели, забъркани във вълшебна отвара, с правилните съставки, те могат да направят чудеса както с гривата ви, така и с кожата.

Ако пък ги комбинирате с кисело мляко и яйце, ще подарите на изтощената си коса удивителен блясък и мекота. Единственото, което трябва да направите, е да изпълните няколко прости стъпки... в кухнята.

Необходимите продукти са:

  • 4-5 супени лъжици сок от лимон
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 1 сурово яйце

Начин на приготвяне:

В купичка смесете яйцето и киселото мляко и ги разбийте добре. Накрая добавете лимоновия сок и разбъркайте съставките още веднъж, по възможност - с телена бъркалка.

Получената смес нанесете по цялааата дължина на косата и я втрийте добре в корените. Покрийте главата с ленена или памучна кърпа.

Изчакайте 15 минути и след това я отмийте с хладка вода, за да не се пресече белтъка. В противен случай ще е трудно да я отстраните от косата.

Измийте с шампоан и не забравяйте да се порадвате на резултата пред огледалото.

Истината е, че, ако искате да се радвате на здрава, жизнена и блестяща коса, трябва да отделяте поне по половин час, всяка седмица, за подобни терапии. Косата ще ви се отблагодари щедро за положените грижи.

А сега марш към хладилника! Време е да събудите спящите си красавици, къдриците.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май