По-млади за 40 секунди?

Но не наистина
По-млади за 40 секунди?

Сигурно вече сте разбрали, че новият подмладяващ козметичен трик се казва "Nanoblur”. Представлява крем, който обещава за нула време да прикрие всички следи на времето по лицето и ръцете ви – бръчки, сенки, пигментация...

Той е разработен от канадската компания "Indeed Labs” и бе пуснат на пазара преди броени дни.

Производителите обясниха, че "вълшебният" ефект на "Nanoblur" се дължи на миниатюрни частици в него, които имат силата да разпръскват светлината. По този начин те създават оптична илюзия, че кожата е с години по-млада, по-свежа и по-гладка.

Всъщност, подобни фокуси се използват в козметичната индустрия отдавна. Но от "Indeed Labs" настояват, че създадената от тях формула е наистина иновативна. Доводът на бранда е, че в продукта им, за разлика от вече съществуващите на пазара, споменатите частици били наистина много малки. Това им позволявало да използват по-пълноценно коригиращите ефекти на светлината и да скриват на почти 100% несъвършенствата.

И все пак. Илюзията е илюзия, въпреки размера й. Факт.

Indeed LabsИстината е, че е твърде некоректно да говорим за чудеса, когато такива реално не се случват. Защото, тъжно или не, кремът не е машина на времето. Няма да ви върне нито младостта, нито безгрижните години.

Той само временно прикрива бръчките и дефектите. А тази функция, според нас, може да изпълни всяко друго козметично мазило.

От друга страна, смятаме поддържането на младежки външен вид (и дух), а не "връщането" му, за по-важна и отговорна задача, която обаче не се постига само с козметика. А преди всичко – с редовна физическа дейност, с добри хранителни навици и с установяване на вътрешна хармония.

Здраве и спокойствие. Ако питате нас, това е формулата за, може би не вечна, но поне – продължителна, щастлива и пълноценна младост.

Вие как мислите?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май