По външния вид посрещат...

...и по него изпращат
По външния вид посрещат...

Най-важното

Езикът на тялото представлява структурата, стойката и жестовете.

Структурата е начинът, по който тялото е оформено – количество мускули и мазнини и тяхното разпределение.

Стойката е буквално начинът, по който сме подравнени.

Жестовете са всички съзнателни и несъзнателни движения, които правим.

Външният вид е начинът, по който изглеждаме. А това не са само дрехите, както се казва в известната поговорка. Дрехите са обвивката на нашия истински външен вид, а именно – телата ни.

Вчера споменахме за ефекта на ореола, заради който добре изглеждащите хора се възприемат като по-интелигентни, по-способни и по-отговорни. Първото нещо, което виждаме в един човек, винаги се отразява върху начина, по който оценяваме останалите му качества. А външният вид обикновено е точно това първо нещо.

Много от решенията, които вземаме по отношение на другите, са импулсивни и подсъзнателни. Около 70% от информацията, която обменяме с тях, протича невербално – посредством езика на тялото.

Замислете се какво правите, когато влезете в стая, пълна с непознати... Започвате да сканирате. На базата на този бърз оглед си вадите заключение кои от присъстващите са "симпатяги", кои са "неудачници", преценявате чие име бихте искали да чуете и чие няма никакво значение за вас.

Живеем във време, в което, въпреки нарастващия интерес към спорта и здравословният начин на живот, по улиците срещаме все повече хора, чието име няма никакво значение за нас. Въпреки дрехите, въпреки накитите, въпреки хирургическата намеса и въпреки превозното средство. Изглежда наближава денят, когато истински хубавото тяло ще бъде новият социален статус. Тогава то, излизащо от грозна кола, наистина ще има повече значение от занемареното тяло, което излиза от хубава кола.

Вероятно четете настоящите редове, защото сте загрижени за тялото си. Искате да имате повече самочувствие, да излъчвате здраве, сила и енергичност. Добрите новини са, че езикът, на който говорите, когато мълчите, е изцяло във ваши ръце. Промяната, която ще постигнете, ако поемете отговорност за външния си вид днес, не се изразява единствено в това, че отново ще влезете в старите си дрехи, че за първи път ще видите плочките на корема си или че ще откриете сили и способности, за които не сте подозирали.

Паралелно с това ще се промени и взаимодействието ви с околния свят. Ще се промени начинът, по който се възприемате и по който другите ви възприемат. Променяйки тялото си, вие променяте живота си. Изправената стойка и уверените жестове не са резултат единствено от тренировките, те са плод и на самочувствието. Ще се научите да се състезавате със себе си не само в спорта, но и във всички останали аспекти от ежедневието си. Новопридобитата дисциплина ще ви е от ползи, които далеч надхвърлят видимото за окото.

Погледнете се в огледалото днес и решете какво бихте искали да видите на същото място утре. Казано е, че идваме на този свят голи и ще го напуснем по същия начин. Ние пък казваме, че човек е гол през целия си живот и трябва да изглежда така, че непознатите да искат да знаят името му.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 20.10.2011 | 13:22
    май не ме разбрахте... хората могат да се харесват на останалите не заради красота, а заради излъчване. Такива като Адриана Лима(истинската) са малко , нали.Това имах предвид.И също че не така хубави момичета и жени са с много голямо самочувствие за външният си вид и е трудно да се общува с тях.Идеята е че човек, може да се чувства идеално и перфектно в кожата си, без да се опитва изкуствено да си създава самочувствие за красавец нали:)И другата ми идея беше, че тази красота, реално погледнато не е чак толкова важна, аз знам че всеки има енергия за всичко... казах същото че липсва мотивация, да се държиш добре и да мислиш за нещо друго освен за дрехи и прически.
    Аз съм сравнително хубава жена, не съм като Адриана, разбира се.:) Не съм видяла нищо по-различно от другите не толкова хубави.В един момент в живота, разбираш че за по-нататъшният ти път са по-важни други неща, като например колко си добър по характер, дали си лъчезарен и усмихнат, дали си способен, дали си мързелив, дали си компетентен по това с което се занимаваш.Дали умееш да си толерантен с хората и тн. Такива хора, за мен са много по-харесвани и много по-зачитани от някой с красиво тяло, който не притежава тези качества.А ако можеш и двете най-добре :)
  • 2
    от Не е посочен | 19.10.2011 | 15:56
    Отговор на коментар #1 от : Адриана Лима, позволете ми първо да ви поздравя за отличния български и за начина, по който ви стои бельото на известната марка :)
    Защо обаче ми се струва, че или не сте прочела статията, или сте я прочели невнимателно. Никъде в нея не е спомената думата "красота". А от подобни съвети има смисъл дотолкова, доколкото много "некрасиви" хора не си дават сметка, че могат да се харесат на останалите, особено ако положат малко или повече целенасочени усилия в тази посока.
    Почти всеки има енергия и възможности и за работа, и за фръцкане, и за спорт, и за социален живот, и за домакинска работа, и за какво ли още не. Това, което липсва, е мотивация.
    Иначе благодаря за коментара :)
  • 1
    от Не е посочен | 18.10.2011 | 16:21
    Естествено... лошото е че не всеки може да бъде красив, въпреки че полага грижи за себе си, че даже и спортува.Или се раждаш красив или това е.А лошото е, че доста жени и моми4ета си правят една прическа с вафлички, например и политат в небесата.Така че не знам дали има смисъл от подобни съвети.По-добре гледайте да се чувствате добре в собствената си кожа, да не се комплексирате и тн, отколкото да се нагримирате и вече да не може да се разговаря нормално с вас.
    А и не мисля че пластичните операции помагат.Просто разберете че красотата не е най-важна, а се опитайте да си вложите енергията и възможностите в нещо което си струва.Например ако работите-да си свършите задълженията вместо да се лакирате и да си фръцкате дебелите дупета.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май