Не забравяйте за това, ако се борите с мазна коса!

Не забравяйте за това, ако се борите с мазна коса!

Ако косата ви се омазнява бързо, сте склонни да смените шампоана си с по-агресивен или да миете косата си по-често. Но в същото време често забравяте за едно много важно нещо, което може би е причината за твърде мазната ви коса?

Популярен стилист споделя пред The Sun, че хората винаги забравят простия, но важен детайл от грижата за косата и това допринася косата им да се омазнява по-бързо, отколкото биха искали.
И в същото време това е нещо съвсем банално - просто всички инструменти за коса, които използвате ежедневно, трябва да се почистват редовно.

Защо това е толкова важно? Отговорът е очевиден - защото по инструментите полепва мръсотия, мазнини и бактерии, които волю-неволю пренасяте върху чистата си коса, правейки я отново мръсна.

И дори може да се случи и нещо по-лошо – това да доведе до пърхот и други нездравословни състояния, които едва ли някой би желал.

Ето защо професионалистите препоръчват измиване на всичко, което има досег с косата след всяка негова употреба. Ежедневното разресване също е задължително – ако то липсва в обичайната ви рутинна грижа за косата, тя никога няма да изглежда красива. Разресването освобождава скалпа от падналите косми, подобрява кръвообращението и придава жизненост на кичурите.

В повечето случаи за доброто състояние на косата не се изискват някакви скъпи продукти. Достатъчно е да поддържате хигиена и да миете редовно гребена си с малко сапун и вода – това ще свърши работа.

След това оставете четката или гребена да изсъхнат напълно, преди да ги използвате отново. 

Стилистката споделя собствен трик - тя казва, че предпочита да измива четката си за коса по време на ежедневния душ, за да спести време. Можете да почиствате гребена си даже със същия шампоан, с който миете и косата си.  

Лора Костова, happy-woman.bg
 

ключови думи:
мазна коса

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май