Не! На грешките в гримирането

Защото могат да се избегнат, разбира се
Не! На грешките в гримирането

Ку-ку! Вчера си говорихме за митовете в гримирането, а днес ще обсъдим някои от най-често срещаните гафове в нанасянето на макиажа. 

Разбира се, отново ще потърсим компетентното мнение на девойките от Jenite.bg, които са ни подготвили едно списъче с най-честите глупости, които можем да направим относно разкрасяването. 

Ето кои: 

Тъмен фон дьо тен

Ефектът "маска" е може би най-разпространената грим-грешка, която се среща по улиците. А той се получава именно тогава, когато не се подбере правилният нюанс фон дьо тен.

Ако искате да имате кожа, която сякаш е целуната от слънцето, тъмният фон дьо тен определено не е правилният начин за постигането на този резултат. Така рискувате единствено да се сдобиете с мургаво лице, закачено на бяла шия.

Вместо това, по-добре използвайте фон дьо тен в нюанс, идентичен с този на кожата ви, а след това нанесете бронзираща пудра на малки участъци от носа, скулите, брадичката, челото, врата и деколтето си.

И очите, и устните

Често нарушаваме това неписано грим правило, без дори да осъзнаваме. Силното подчертаване едновременно и на очите, и на устните обаче си е чисто престъпление според гримьорите.

А всъщност нещата стоят много просто. Ако ви се носи тежък очен грим, то заложете на по-незабележимо червило в nude гамата или пък на лек полупрозрачен гланц. Обратното, ако решите да пресъздадете фаталните червени устни на Мерилин Монро, то имайте предвид, че очна линия и спирала са достатъчно допълнение в случая.

891713Thinkstock/Guliver

Ако си мислите, че с това слагаме край на гафовете, лъжете се - продължават в полезния материал на jenite :) Хайде, четете и внимавайте с гримирането! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април