Мързелива прическа

Няколко възела в гривата и... готово!
Мързелива прическа

Има дни, когато последното нещо, за което остава време, е благоприличният вид на косата, нали момичета? Знам как е и знам решението: в такива ситуации разчитам на бърза и лесна прическа, която, в същото време, да бъде достатъчно ефектна. Като следващата, чиято реализация ще споделя с вас. (Пст, инструктажа го взех назаем от интересния блог "A Beautiful Mess").

И така! Ето каква е процедурата нагледно:

1073336A Beautiful Mess

Значи, да поясним, ако е останало нещо неясно. Гривата се разделя на две ниски опашки, всяка от които на още две секции. Ще действаме първо от едната страна. Ще започнем да вързваме секциите на по-отпуснати възли (ако сгрешим да ги стегнем прекалено много, после леко ще ги раздърпаме), изтегляйки ги нагоре към центъра на главата. Накрая, когато ни свърши наличният материал, ще закрепим с фиби. По същия начин ще процедираме и с другата страна. Толкова. Прическата е подходяща за по-дълги коси (защото стават повече възли), а ако разполагате с прав и дълъг бретон, още по-добре.

Е, не знам дали съм ви била от полза с това предположение, но искрено се надявам да е така. Ще се радвам, ако ни намерите във фейсбук, защото там редовно ще можем да си разменяме добри идеи за бързи прически. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май