Маска за лице от бадеми и лимон

Срещу разширени пори
Маска за лице от бадеми и лимон

Пътят към чистата кожа на лицето минава директно през... порите, да знаете. Затова, преди да предприемете каквито и да е козметични процедури, първо се погрижете за въпросните госпожици.

Как? Най-доброто, което може да направите за тях, е да ги свиете максимално, така че да попречите на запушването им с мръсотия. Защото, ако са разширени и при мазен тип кожа, има голяма вероятност да "свършите" с акне.

Решението:

От всички домашни процедури, които се прилагат в този случай, една винаги върши адски полезна работа. След топъл душ, веднага измийте лицето с хладка, почти студена вода, защото по този начин ще затворите бързо порите, осигурявайки им навременна защита.

Другото, което ви съветваме да направите, е да забъркате тази готина маска за лице с лимон и бадеми. Сокът на жълтия разбойник ще подейства тонизиращо на порите ви и ще ги затвори, а бадемовото масло ще овлажни приятно кожата.

Ето и същинския план за действие:

Вземете 4-5 бадема и ги накиснете в топла вода, за около 30 минути. (Трябва да са порядъчно меки, за да оперирате с тях). После ги натрошете с помощта на лъжица и ги докарайте до състояние на паста.

След това ги изсипете в купичка и ги разбъркайте с 2-3 лъжици сок от предварително изстискан лимон. И сте готови!

Нанесете бадемовия микс на лицето, като се фокусирате най-вече върху Т-зоната (брадичката, носа и челото), където последиците от омазняването са най-опасни. Отстранете маската с влажна кърпа и изплакнете.

А сега кажете "здравей" на малките пори! И чистата кожа :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май