Лунен календар: Кои дати са подходящи за подстригване през септември, а кои - не

Лунен календар: Кои дати са подходящи за подстригване през септември, а кои - не

Лунният календар е удобна система, която се основава върху текущите фази на Луната, зодиакалния знак и съзвездието, в което се намира на определена дата. Хората забелязват влиянието на Луната върху състоянието на косата много отдавна и тези вярвания са достигнали до наши дни. Вероятно сте чували от майка си и баба си, че трябва да подстрижете косата си на нарастващата луна, за да бъде лъскава и здрава. Така например, ако новолунието съвпада с Венера — планетата на женствеността и красотата — има смисъл да опитате по-флиртуващ и романтичен стайлинг.

Вземайки предвид всичко това, астролозите могат да посочат благоприятните и недотам благоприятни дати за различни процедури с косата.

Ето кои са те през септември, според Thegirl.ru.

Благоприятни дни за подстригване на краищата

Началото на новия сезон е чудесен повод за провеждане на уелнес процедури с косата. В крайна сметка, дори и да не планирате резки промени в прическата, все пак искате да изглеждате и да се чувствате добре, нали?

Така че, дори когато избирате дата за подстригване на краищата, трябва да бъдете внимателни! И ето септемврийски дни, които биха били най-подходящи за тази рутинна, но важна процедура: 6, 13, 16, 19, 20.

Благоприятни дни за късо подстригване

Настъпването на есента е чудесна причина да се отървете от всичко излишно,  не само от дългата коса. Но можете да започнете с нея. Така че, ако сте вдъхновени да си направите къса прическа, ето кои са идеалните дати за това: 5, 14, 18, 21.

Благоприятни дни за експерименти с нови прически

Смелостта в стйлинга през септември е отлично решение за тези, които искат да удължат лятото. Експерименталната прическа лесно ще разсее есенната меланхолия и ще привлече всички погледи към себе си — например, цветност на косата ще бъде един вид слънчево петънце в монотонните есенни тонове, който понякога е толкова необходим през есенните монотонни делнични дни... Като цяло няма причини да се откажете от експериментите с косата си, така че ето благоприятните дати за най-смелите: 12, 15, 23, 25 и 26.

Неблагоприятни дни за подстригване

Уви, Луната не винаги е благосклонна към нас-има моменти, когато тя е "капризна" и изобщо не разполага с нова прическа. Особено често това се случва на намаляваща фаза, но "предупреден означава въоръжен”, така че просто вземете под внимание онези септемврийски дни, когато категорично не се препоръчва да се извършват манипулации с косата: 8, 10, 22, 29, 30. На тези дати направете подхранваща маска за коса или други процедури за разкрасяване!

Превод и редакция: Fitwell.bg

ключови думи:
лунен календар

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май