Красотата: мисия възможна

С тези трикове
Красотата: мисия възможна

Знаете ли как обикновено започва понеделникът ми - шантаво! Толкова шантаво, че често ми случва да допускам някои основни грешки в нанасянето на ежедневния грим. Добре, че са момичетата от любимия ми женски сайт Jenite.bg, за да ми покажат как да се справя с досадните поражения от бързането. 

Ето как: 

 

Бледо червило

 Харесвате ярките и тъмните червила, но цветът им сякаш изчезва върху устните ви? Направете си основа, като нанесете малко количество от обичайния си фон дьо тен. Изчакайте 5 минути и едва след това сложете и червилото. Така нюансът ще изпъкне, а и трайността ще се увеличи чувствително.

Прекалено много руж

 Ако използвате прахообразен или компактен руж, туширайте го като нанесете върху него пудра за лице в светъл нюанс. Ако пък сте прекалили с кремообразен руж, маскирайте го с малко количество от обичайния си фон дьо тен.

Сенките се ронят

 Понякога, когато нанасяте сенки на клепачите си, се случва те да поръсят и цялата останала част на лицето ви. За да избегнете неприятната случка, дръжте салфетка под долния си клепач, когато се гримирате. Ако белята вече е станала, вземете мека четка за грим, загребете с нея малко безцветна пудра и внимателно "пометете" цветните прашинки.

Прекалено много фон дьо тен

Ако ви се случи сутрин да прекалите с количеството фон дьо тен, не бързайте да махате целия си грим. Вместо това влезте в банята, пуснете горещата вода и я оставете да тече, докато се вдигне пара. Постойте 30-ина секунди вътре, след което попийте внимателно лицето със салфетка, без да търкате. Тя ще поеме излишното количество продукт.

 

Това не е всичко, ей! Готините съвети на jenite продължават в ето този материал. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май