Колко ефикасна е липосукцията?

Ново изследване оспорва положителния ефект от процедурата
Колко ефикасна е липосукцията?

Като всеки фокус за красота, липосукцията също е базирана на известна доза илюзия.

Знаете, че това е процедура, при която контурът на тялото се оформя чрез премахване на излишни мазнини на определени части от тялото. Звучи чудесно, нали? Обаче...

Според наскоро проведено изследване става ясно, че унищожените по този начин мастни клетки имат лошия навик да "се завръщат" отново. А, за да влошат нещата, те намират нови и различни места за локация. Например, ако преди масовото прогонване са се разполагали на корема, впоследствие наемат скъп апартамент в региона на ръцете и раменете.

За да докажат своите твърдения, въпросните експерти наблюдавали две групи жени. Участничките от единия екип преминали през процедура с липосукция на коремната област или на бедрата. Другата група разумно била накарана да пропусне терапията, за да изчака резултатите.

При първата група жени се наблюдавало повторно натрупване на тлъсти негодници, но този път на "по-горните етажи" на тялото. Този процес отнел най-много година при всички дами, а именно - еднакъв брой мастни клетки се развил във всяка област, намираща се над третираната зона.

Освен това учените открили, че трагичните резултати нямат нищо общо с професионализма на пластичния хирург. Защото, казват те, за всичко е виновно тялото, което е свикнало да компенсира всяка липса.

Какво се случва всъщност?

След като нагло му отнемат мастни клетки, тялото започва да произвежда нови, за да възстанови загубата. Оказва се, че липосукцията може да разруши подкожната структура на въпросната зона, като обаче по този начин само принуждава клетките да се... преместят малко по-нагоре.

Най-интересното в случая е, че участничките от първата група не съжаляват за избора си да се подложат на процедурата. На практика те са постигнали желания резултат и това ги прави доволни и щастливи. И, въпреки резултатите, почти половината от жените от втората група впоследствие взимат решение да прибегнат към липосукция.

В прочуването не става ясно колко физически активни през тази година са били участничките.

Изводът: всичко е супер, когато е лесно и бързо. Или поне на пръв поглед изглежда така. Обаче, хубавите неща стават по-бавно и изискват усилия. Точно за това са и по-трайни.

А вие? Бихте ли се подложили на липосукция въпреки всичко казано дотук?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май