Когато искаш любов - защо си сама?

Когато искаш любов - защо си сама?

Какво стои между теб и любовта?

1. Страхът. Лицата му са много и по различен начин плашещи - страх от изоставяне, страх от отхвърляне, страх от провал и още много други негови маски. Голяма част от нашите страхове се раждат в ранните ни детски преживявания, други дължим на придобит опит на по-късна възраст. Общото е, че за да победим страха, първо е нужно да го познаем, после да го приемем и накрая да не му позволяваме да ни сковава, да действаме въпреки него. Спрем ли да храним страха с нашата вяра, че е обоснован и възможен, той умира.

2. Любов към статуквото. Често срещам жени, които твърдят, че искат връзка, а така са се вкопчили в настоящия си начин на живот, че промяната ги плаши. Тогава разумът казва – би било прекрасно да споделя живота си с някого, сърцето се изпълва с копнеж по любовта. Но от дебрите на несъзнаваното едно малко гласче, което дори не осъзнаваме истински нарежда: "Да изгубиш свободата си е гадно. Какво ще стане, когато някой започне да си хвърля чорапите навсякъде и да ти държи сметка на всяка крачка?" Именно в това гласче са закодирани ограничаващите ни вярвания за това какво представляват връзките и възможна ли е истинска любов, която ти дава криле, а не ти ги реже.

3. Повтарящи се грешни модели. Ако си чувствала някога, че новата ти уж прекрасна връзка започва подозрително да прилича на предходната и дори сякаш знаеш какво следва, вероятно спадаш в тази графа. Моделите няма да се променят, докато не се отработят – т.е. докато не си научиш уроците от тях. От порочния кръг може да се излезе с помощта на работа със специалист. Когато промените себе си и собственото си разбиране на нещата, ще се променят и мъжете, които привличате в живота си.

4. Миналото. То може да е било травматично, може да е оставило белези и рани, но вече е зад гърба ти. Да простим на себе си и на другите е изключително освобождаващо. Ако четейки това, в главата ти спонтанно се надига възгласът "Как да простя? Немога!", е още по-нужно да го направиш. Белег, че наистина си го постигнала, а не само си мислиш така, е усещането за лекота и липсата на болка при спомена.

5. Липса на любов към себе си и усещане за лична ценност. Запомни – най-ценният човек в твоя живот си самата ти. Ти си родена за любов и не е нужно да правиш нищо, за да я заслужиш. Получаваме шанс за трайна и хармонична връзка с някой друг едва когато създадем такава с нас самите. Ако не се приемаме и обичаме изцяло, и другите ще обичат нашите маски и превъплъщения, а не самите нас.

Пожелавам ти успех и скорошна среща с любовта!

ключови думи:
жена искане сама

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април