Кафето в помощ на красотата

Погрижете се за външния си вид с ароматната напитка
Кафето в помощ на красотата

Любимата напитка за мнозина може да се окаже изключително важна за поддържането на отличната ви визия.

На първо място е богата на антиоксиданти, които могат да допринесат за подобряването на състоянието на кожата, косата и дори да премахнете досадния целулит.

Предполагам обаче, че мнозина от вас вече са усетили чудодейните свойства на ароматната напитка върху зоните с натрупан целулит. Сега обаче възнамерявам да ви дам още няколко приложения, благодарение на които ще се чувствате наистина добре.

1620592Thinkstock/Guliver

1. Освежете лицето си

Ако използвате веднъж седмично кафето от филтъра, което вече сте използвали за направата на горещата напитка ще можете да се снабдите с истински нежна, свежа и блестяща кожа.

На първо място ще почитите порите, ще омекотите кожата и благодарение на киселината в утайката на кафето ще се предпазите от всякакви видове бактерии, вируси и гъбички по кожата, които често са причина дори за възникването на досадното акне.

Какво да направите?

В малка купичка накиснете утайката от вече използваното кафе във вода и добавете малко количество английска сол. Изплакнете лицето си с водата, а след това леко натъркайте кожата с утайката. Изплакнете хубаво лицето с хладка вода и нанесете хидратиращ домашен крем или чисто натурално кокосово масло.

2. Засилете цвета на косата си

Мнозина от вас са чували, че блондинките е добре да използват чай от лайка или шампанско, за да подобрят цвета на косата си. За брюнетките обаче е подходящо тази процедура да се прави с еспресо.

Какво да направите?

Утайката от кафето се смесва с вода, така че да се получи гъста паста и се нанася директно върху предварително мокра коса. След което се измива с шампоан и се нанася балсам. Добре е да постоите в рамките на 10 минути. Можете да я практикувате докато си взимате вана.

Практиката показва, че ако измиете с чисто кафе косата си и останете в рамките на 30 минути ще подобрите в пъти цвета на косата си.

3. Отлично средство за уморени очи

В случай, че сте сред най-големите потребители на кремове срещу подпухване и на очите и премахване на тъмните кръгове, то ще ви е полезно да узнаете, че съдържат кофеин!

Ако сложите кафе на повърхността на кожата, тя дехидратира и свива кръвоносните съдове. С домашно направени тампони напоени с кафе, ще успеете да премахнете торбичките и тъмните кръгове около очите.

Какво да направите?

Накиснете тампони с кафе и ги сложете във фризера за няколко минути, след което ги извадете и поставете директно върху клепачите. Полежете така в пълен покой в рамките на 30-40 минути след което се изправете. Ще бъдете изненадани от резултатите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април