Как да се гримираме без ръце?

С крака, разбира се
Как да се гримираме без ръце?

Днес ще ви разкажа една история, чието място не е точно в категорията ни за разкрасителни процедури, но въпреки това е поместена тук. Става дума за гримиране. Без ръце. Знам, че за вас подобен инструктаж е повече от ненужен, защото разполагате с минимум един напълно функционален горен крайник.

Тиша обаче няма този късмет. Тя се ражда на 27 септември 1986 година без ръце и с един по-къс крак. Въпреки това тя твърди, че е създадена безупречна. Тиша обича да рисува, да шофира, да пазарува и да похапва. Всичко това тя извършва с краката си и, честно казано, с някои от въпросните дейности се справя доста по-сръчно от мен.

Уверен съм, че ако има хора, които са родени да покажат на света, че невъзможни неща няма, Тиша е сред тях. Тя явно е уверена в същото, понеже има канал в YouTube, където с огромна готовност демонстрира как може да прави с крака всичко, което аз и ти можем с ръцете си. А видеото, което най-много ме впечатли, показва как 26-годишната американка се гримира.

Не знам дали ви е направило впечатление, но освен с невероятна ловкост, стъпалата на момичето се отличават от нашите чисто структурно. Те притежават мобилност на места, където не съм и подозирал, че ходилото е в състояние да се сгъва. Това е жив пример за промените, които възникват в човешкото тяло в отговор на поставените му изисквания.

Адаптивност, с други думи. Всеки един от нас я притежава, но малцина разполагат с волята да го установят на практика. Ето защо Тиша е специална. Ето защо историята на Тиша не буди съжаление, а поражда възхита. Ето защо имаме за какво да помислим днес.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май