Кайсии по лицето

Една ароматна и супер освежаваща маска
Кайсии по лицето

Сетих се, че скоро не съм ви карала да се разкрасявате в домашни условия ;) Затова ще побързам да поправя неволната си грешка...

Та, нека ви запозная набързо с рецептата за една чудна натурална маска за лице. Основното ѝ преимущество е, че има силно освежаващо действие. Освен това, прави кожата гладка и мека. За да си спретнете въпросния еликсир, ви трябват:

2 добре узрели кайсии

около 120 мл прясно мляко

1 супена лъжичка мед (по възможност течен)

И така: Кайсиите се измиват добре и костилките им се отстраняват предвидливо. После слънчевите плодчета се нарязват на ситно и се изсипват в блендер. Добавят се млякото и медът. Накрая продуктите се разбиват до получаване на еднородна текстура.

Маската се нанася върху предварително почистено лице с помощта на тампон или направо с пръсти. Оставя се да постои за около 20 минути. Изплаква се с топла вода. Може да се премахне също и с намокрена хавлиена кърпа + малко сапун. И толкова!

inm.com

Нека добавя, че кайсиите са пълни с полезни нутриенти. Така че, освен кожата, съветвам ви да храните с тях и себе си.

Иначе, според скромните ми изчисления лятото започва официално след броени часове ;) Иначе казано, вероятно през следващите два месеца външната ви обвивка ще има тройно по-голяма нужда от освежаващи процедури. Не забравяйте това... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април