Зимен скраб за устните

Чудесна и лесна процедура, която ще ви сдобие със съблазнителна усмивка
Зимен скраб за устните
inm

Не си правете илюзията, че циганското лято ще се върне. О, няма, няма. То отдавна си стегна багажа и избяга надалече :) Така че е време всички заедно да погледнем реалистично на метеорологичната обстановка и да подготвим тялото и психиката си за предстоящите студени дни, които никак няма да са малко.

Нещо повече, устните ни също се нуждаят от допълнителна настройка. Има вероятност кожата им да се напука и състоянието ѝ да се влоши повече от очакваното. Затова е препоръчително да им обръщаме специално внимание и през есенно-зимния период да ги третираме с подходящи продукти и процедури, които да поддържат влагата и мекотата им. Ей сега ще ви предложим едно отлично решение за целта: лесен за приготвяне скраб. За да си го забъркате, ще са ви нужни следните вълшебни съставки:

- 1 супена лъжица захар

- 1 супена лъжица мед, течен

- 1 чаена лъжица зехтин

- 1 чаена лъжица вазелин, по желание

- сладкарска боя, също по желание (нека бъде розова за максимален краен ефект)

Значи, в малка купа комбинирайте захарта и меда. Разбъркайте енергично. Добавете зехтина и отново бъркайте до получаване на еднородна пастообразна текстура. В случай, че устните ви са прекалено сухи, сега е моментът да добавите и вазелина, който също трябва да се омеси прилично с останалите продукти в сместа.

Ако се чувствате в творческо настроение, прибавете към микса малко количество сладкарска боя, за да се сдобие продуктът с пазарен цвят :) Цялата тази прелест преместете в контейнерче, което, за предпочитане, съхранявайте в хладилник.

Използвайте скраба преди лягане и ексфолирайте с него кожата на устните с нежни движения. Изплаквайте и веднага нанасяйте балсам. Хубаво е да повтаряте процедурата два пъти в седмицата, ако искате да генерирате резултати.

Е, опитайте! Тук сме, за да ни съобщите дали сте останали доволни от рецептата и дали, според вас, тя има нужда от някакви модификации. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май