Защо Тя те напуска

Защо Тя те напуска

Тя те напуска. Не заради нещата, които си направил, а заради нещата, които не си. Тя те напуска не заради нещата, които си казал, а заради тези, които не си.

Тя те напуска, защото си й казал, че я обичаш, но не си й го показал. Изрекъл си тези думи, шепнешком, по средата на нощта, пиян, но никога не ги мислим истински.

Тя те напуска, защото не си бил до нея във важните моменти. Когато те е помолила за помощ, да докажеш чувствата си и да се опре на рамото ти. Ти говориш много, но казваш малко. Много разпокъсани изречения, които уж блестят ярко, но никога не си ги спазвал.

Тя те напуска, защото никога не те е интересувало наистина. Защото ако те беше грижа, нямаше да гледаш на нея с разочарование. Ако наистина те интересуваше, нямаше да се вбесяваш заради малките и глупави спорове. Ако наистина те интересуваше, нямаше да пропуснеш онази среща. 

Ако наистина те интересуваше, щеше да слушаш. Наистина да слушаш какво ти казва. От какво има нужда. Какво ти казва толкова ясно.

Тя те напуска, защото не си човека, който те я мислела, че си. Тя те напуска, защото не си човека, с когото тя може да бъде вече. Тя те напуска, защото не виждаш вече бъдеще с нея. А тя не може да бъде с някого, който не вижда това. Който не вижда в главата си облика на нейните стари и сбръчкани ръце. Който не вижда тази красива и трагична картина.  

Тя те напуска, защото не правиш нищо, за да я спреш да стори това.  Тя бяга далеч от живот, който не можеш да имаш с нея. Тя си тръгва от теб, а ти просто стоиш и не правиш нищо. Не бягаш след нея. Не крещиш името й. Не я караш да се върне.

Тя си тръгва, защото знае, че не я обичаш достатъчно, за да я накараш да остане. Тя си тръгва, защото знае, че не я обичаш достатъчно, за да не тръшне вратата зад себе си.

Тя си тръгва, защото нямаш силата да направиш правилното нещо. Нямаш любовта в сърцето си, за да помолиш да преосмисли. Нямаш куража и смелостта да й дадеш причина да остане, да я убедиш да не си тръгва. 

Затова тя си тръгва и няма да се обърне назад. Тъй като заслужава някой, който ще се опитва. Някой, който ще даде всичко от себе си за връзката ви. Който ще се бори. Който ще каже: "Спри. Не си тръгвай. Не бягай. Не ме напускай".

Тя заслужава някого, който ще я спре от това да избяга с вятъра.

ключови думи:
напуска тя

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април