Захарта състарява кожата ви видимо

Погрижете се за себе си!
Захарта състарява кожата ви видимо

Най-бързият начин да състарите кожата на лицето си и да оставите явен отпечатък върху нея е редовно да консумирате захар и захарни продукти.

Според най-новите изследвания учените установили, че захарта наред с многобройните си негативи за тялото, здравето и зъбите, нарушава изключително ефективно свежестта и състоянието на кожата.

В случай, че сте зависими от шоколада и захарта и те ежедневно присъстват в менюто ви, то съществува реална опасност първите сигнали на застаряване да получите значително по-рано, отколкото вашите връстници, които не се намират под сладката зависимост.

1598805Thinkstock/Guliver

Процесът виновен затова се нарича гликация и се случва, когато нивата на кръвната захар значително се увеличат в организма. Следствие на което еластичността на кожата и колагена значително намалява и кожата постепенно с времето увисва, става суха и се появяват първите симптоми под формата на бръчки.

Освен всичко изброено до тук захарта ще ви предизвика доста неприятно акне, с което няма да можете да се преборите, ако не вземете мерки по отношение на хранителния си режим.

Имайте предвид, че този процес е обратим, ако промените хранителните си навици и се фокусирате върху приема на противовъзпалителни храни с полезни мазнини. Добра храна за красива кожа са авокадо,сьомга, броколи, карфиол и всички дребни плодове богати на антиоксиданти.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април