Десерт за лицето: таратор

Една маска с бърз тонизиращ ефект
Десерт за лицето: таратор

Разбрахте вече, че страаашно обичам краставици! С риск да се повторя, ще ви споделя, че кожата на лицето ми също ги харесва. Затова често "храня" физиономията си със свежия зеленчук, за да се чувства тя сита и доволна.

А най-често я гостя с ей този специалитет. Наричам го "таратор", но, всъщност, не е съвсем такъв. За да бъда честна, трябва да призная, че представлява тотален миш-маш от няколко добре известни продукти. Същите имат репутация на силни ексфолианти и редовно се използват в различни домашни разкрасителни процедури.

А в случай, че и вие искате да се погрижите за кожата на лицето си, вижте какви съставки са ви необходими, за да си спретнете въпросния еликсир: 

1/2 краставица

жълтъкът на едно яйце

2 супени лъжици бадеми

2 супени лъжици мед (по възможност течен)

2 супени лъжици овесени ядки, по желание

На работа! Обелете краставичката и я нарежете на ситно. После я изсипете в блендер и я обработете до получаване на еднородна текстура. Последователно добавете жълтъка, бадемите, меда и овесените ядки. Разбийте всички продукти хубавичко. Така. 

Получената смес нанесете веднага върху чисто и сухо лице. Оставете я да постои за около 10 минути, изплакнете с хладка вода. Накрая нанесете овлажняващ крем.

E, вече имате щастливо, чисто и свежо лице ;) Обещавам скоро да вкарам в менюто му още един готин специалитет. Имайте търпение =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май