Да почистим лицето

С този домашно спретнат козметичен продукт
Да почистим лицето

Да се върви пеш е страхотно. Самата аз ходя минимум по 2 часа на ден. Но трябва да призная, че пешеходният туризъм си има и своите безспорни недостатъци.

Освен, че не е най-бързият начин за придвижване (е, зависи, наистина), излага на риск и здравето на кожата, особено тази на лицето. Защо? Ами, замърсяването е причината. Няма как то да не се отрази на добрия вид на външната обвивка.

Имайте предвид, че колкото по-голям е градът, в който живеете, толкова по-висока е степента на замърсяване, както и опасността да се сдобиете с кожни проблеми.

Ето защо е важно да се грижите за лицето си и да го почиствате редовно. В тази връзка, след ред разстояние ще ви покажа как да си забъркате един натурален козметичен продукт, с който лесно ще отстранявате мръсотията по физиономията си.

Ще ви трябват:

  • жълтъка на едно яйце
  • 25 грама овесени ядки
  • малко водичка
  • 5 капки етерично масло от здравец 

843510Homemade Wellbeing

Започнете първо с ядките. Сложете ги в подходящ съд и ги покрийте с вода. Оставете ги да се покиснат в прозрачната течност за около час.

843509Homemade Wellbeing

Сега, в отделна купичка, разбийте жълтъка с вилица и го смесете с бадемовото масло до получаването на еднородна консистенция. Добавете маслото от здравец.

Прецедете течността от овесените ядки и я комбинирайте внимателно с бадемовата отвара във висока чаша. И готово!

Напоете памучен тампон в получената смес и почистете лицето внимателно. Съхранявайте останалото количество от продукта в хладилник, в добре затворено контейнерче.

Е, сега вече може да вървите пеша ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май