Гримът е свеж и летен

И модерен, разбира се
Гримът е свеж и летен

Вярно, де, не е лято още, но ще дойде скоро. А трябва да го посрещнем подходящо гримирани, нали, момичета? Което ще рече: да сме свежи и цветни, без да прекаляваме обаче. 

Добре, че девойките от Jenite.bg са тук и ще ни покажат какъв макиаж да изберем, за да се сдобием с лятна визия. 

Започваме! 

Яркорозовото червило

Не, то не е запазена марка единствено на куклите Барби и на малките момиченца, които току-що са открили гримовете на мама и интуитивно посягат към любимия си цвят. 

Всъщност, тази година розовото е сред най-актуалните нюанси, що се отнася до цвета на устните. Не се притеснявайте, че няма да ви отива - ако подберете правилно нюанса според тена си, такъв риск просто не съществува. Важното е да помните, че ако имате студен подтон на кожата, то и червилото ви трябва да бъде с по-хладен, синкав такъв. И обратното.

Следвайте основното правило на гримьорите -  когато устните са с ярък и наситен цвят, то очният макиаж трябва да бъде по-обран. Съчетайте розовото червило с руж и лак в същия тон, а защо не и с някой аксесоар, като например чанта или бижу.

Смарагдово зелено за очите 

Определеният от института Pantone като цвят на годината, наричан още и изумрудено зелен, навлиза много успешно и в света на грима. И по-конкретно - в този на очните линии и моливи.

Какво чакате? Подчертайте със смарагдово зелен молив водната линия на окото или пък целия долен клепач, за да получите по-драматичен ефект. На горния клепач пък му е необходима само малко черна очна линия.

Оранжево навсякъде почти 

b2efc670-5555-36bd-d144-8e6607a18b6a

Този сочен и много летен цвят е изключително подходящ както за маникюра ви, така и под формата на червило, а защо не и като сенки за очи. Не се притеснявайте да експериментирате - тази година оранжевите тонове са толкова актуални, че гигантът MAC дори им посвети отделна колекция, наречена All About Orange, която виждате на снимката. 

Нашарихте ли се порядъчно? Нищо подобно! Заповядайте в материала на jenite, за да продължите по-нататък. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април