Вместо афтършейв, господа...

Използвайте кокосово масло
Вместо афтършейв, господа...

Има една много правилна приказка, която гласи "Недей да мажеш по тялото си нещо, което не би сложил в устата си!". Да, всички ние познаваме един човек, който пие афтършейв и нищо му няма, но нека да не избираме точно този случай за пример.

Тук не обичаме да спекулираме с естествената склонност на хората да четат всякакви екзалтирани текстове на тема "отрови" или дори "токсини", които "причиняват" рак и Алцхаймер, обаче истината е, че в голяма част от козметичните продукти на масовия пазар има неща, които за всеки случай не бихте искали да влизат в контакт с тялото ви. Няма да ви изреждам примери, защото това са съставки, които нито аз мога да изпиша, нито вие можете да прочетете.

Вместо това ще ви дам един съвет, който е толкова елементарен, че чак ще се възмутите защо трябва да има толкова много думи в една статия, чиято единствена цел е да каже: вместо афтършейв или балсам за след бръснене, ползвайте кокосово масло. Няма да повярвате колко по-хубаво е от всичко, което сте опитвали досега. Освен това е и доста по-евтино, защото количеството, които ви е нужно след едно бръснене, е доста по-малко от една чаена лъжичка. През топлите месеци, то е течно на стайна температура, но дори градусите да паднат и маслото да се втвърди, нищо не ви пречи да разтопите едно парченце между пръстите си и да го нанесете там, където преди това е минала самобръсначката.

А ако много държите да ви надушват от разстояние, направете си смес от кокосово масло и етерично масло по ваш избор. О! Май чух звук от изхвърлен афтършейв...

А ето тук можете да видите как можете да си направите съвсем истински дезодорант с кокосово масло. Казват, че с подобни съвети се пестят пари не само от комерсиални козметични продукти, но и от лекарства. Харесайте страницата ни във фейсбук и току-виж сте станали с една идея по-богати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април