Без разширени пори по лицето, моля!

Мисия възможна
Без разширени пори по лицето, моля!

Разширените пори са един от най-неприятните козметични проблеми, с които се сдобиваме с годините, но също така могат да се появят и значително по-рано.

Причините за възникването им са многобройни като на първо място са генетични, но също така могат да се дължат на мазна кожа, некачествена и евтина козметика, липса на елементарни хигиенни навици и не на последно място нездравословна храна като употреба на твърде много шоколади, вафли, полуфабрикати, консервирани храни, пържени картофи, чипс, бонбонки и всякаква бърза храна, която на всичкото отгоре и е вредна за здравето.

Но ако нито един от изброените до тук условия не съществуват, разширените пори могат да се сигурен сигнал и за настъпил хормонален дисбаланс! Така че не отлагайте предприемането на необходимите мерки, с които да откриете първоначално източника на проблема, а след това ще ви е значително по-леко да се справите със самият проблем.

Най-лесният начин да премахне разширените пори е да следвате няколко изключително важни стъпки в ежедневието, които ще подобрят значително състоянието на кожата ви и в същото време ще възвърнат самочувствието ви. 

Ето ги и тях:

1581522Thinkstock/Guliver

1. Не използвайте слънцезащитна козметика и декоративна козметика

Ефектът от нея е замърсена кожа! В особена сила важи това твърдение за тези от вас, които ползват висок фактор. Дори и да почиствате всекидневно кожата си - слънцезащитният крем и декоративната козметика, която ползвате запушват порите и ги разширяват. Хвърлете всички подобни продукти в кофата за боклук и започнете всеки ден да използвате почистващ гел с неутрално pH за измиване на кожата. За по-добър ефект, когато премахнете грима си вечер, след това обезателно почистете кожата си още веднъж с памучен тампон напоен с натурална розова вода
В рамките на месец ще нормализирате състоянието на кожата и порите си, особено ако комбинирате тези процедури и с цялостно почистване на кожата при дерматолог. При необходимост и сухота на кожата - нанасяйте веднъж дневно кайсиево или кокосово масло.

2. Откажете се от пудрата и фон дьо тена

Дори и да пише на него, че е за мазна кожа - не си го ползвайте! Дайте почивка на кожата си поне за месец. Нанасяйте подобен грим само при специални случаи, след което старателно го премахнете от кожата.

3. Откажете се от консервите, полуфабрикатите и храните в опаковка

Имайте предвид, че именно те са причина за образуването на акне и широки пори. Вместо тях заложете на свежите зеленчуци и плодове.

4. Пийте достатъчно вода

Водата ще хидратира кожата ви по естествен начин и ще ви предпази от употребата на ненужно скъпи и не до там полезни козметични кремове за кожа. Има един съществен трик, който лично аз използвам - а именно никога след като съм измила лицето с вода не го бърша с кърпа. Оставям водата сама да попие, след което почиствам отново с памук напоен с розова вода.

5. Ексфолирайте кожата и правете маски със стягащ ефект веднъж седмично

От изключително значение за състоянието на кожата са ексфолирането и маските със стягащ ефект. Първото ще ви помогне да премахнете мъртвата кожа, да подобрите кръвообращението и по естествен начин да започне изграждането на възобновяващ процес.
Маските със стягащ ефект ще свият разширените пори, като същевременно с това ще спомогнат да не се замърсява кожата ви толкова често, както до сега. Пробвайте веднъж седмично да правите маска с разбит белтък и лимонов сок. Останете с тази маска в рамките на 30 минути.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април