4 грешки, с които лишавате косата си от блясък

Внесете промени в навиците си!
4 грешки, с които лишавате косата си от блясък

Усещате ли косата си безжизнена, сякаш на главата си имате слама?

Ако е така, то е твърде вероятно да допускате една от четирите най-чести грешки, които ви лишават от здрава и лъскава грива.

1. Миете косата си твърде често

Обикновено тази грешка допускат както дамите, така и господата! Имайте предвид колкото по-често я миете, толкова по-суха и изтощена ще изглежда тя. Най-добре е да откриете златната среда за своята коса. Например на 4-5 дена е подходящо да я миете.

В случай, че сте от хората, които я мият на по-дълъг период от време, това също може да допринесе за загубата на блясък!

2. Използвате неподходящ шампоан и балсам

Често срещана грешка, защото обикновено се търси нещо което е рекламирано и евтино, като си въобразявате, че сте се снабдили с качествен продукт.

За шампоаните и балсамите важи същото правило както и за храната, която сервирате на трапезата – внимателно четете етикетите и и избирайте мъдро най-добрия продукт!

Стремете се шампоана и балсама да има овлажняваш ефект и по възможност да е с естествени масла, без парабени!

3. Използвате твърде много сешоар, маша или преса за коса

1577617Thinkstock/Guliver

Употребата на сешоар, преса за коса или маша износват и изсушават твърде много косата. Стремете се тези три уреда да използвате колкото се може по-рядко. Предпочете вечер да ви е основното къпане с косата, за да може да изсъхне по естествен начин. Не я изправяйте и навивайте с топлина. Използвайте простички и лесни методи, които са също толкова ефективни и ще допринесат за запазване на доброто ви самочувствие.

4. Не защитавате косата от слънчевите лъчи

В случай, че през лятото сте мили всеки ден косата и не сте я предпазвали с натурални масла от слънцето, то е твърде вероятно в момента тя да е суха и изтощена. В този случай е важно да започнете всяка седмица поне по 2 пъти да правите подхранващи маски за коса, които ще върнат блясъка ѝ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април