Най-честите сънища и тяхното значение

Когато един сън се повтаря отново и отново, учените вярват, че той има подсъзнателна символика
Най-честите сънища и тяхното значение

В поредица от няколко поста сме събрали най-честите сънища и тяхното значение.

 

·      Летене

Това е един от най-честите сънища при децата. С порастването обаче, преставаме да сънуваме как летим. Това е свързано и с разбиване на детските идеали и мечти. От време на време може пак да се появява, което съвпада с моментите от живота, когато се чувстваме "извисени” – когато нямаме проблеми на хоризонта и се чувстваме добре. Може също да имаме сънища, в които летим, когато се освободим от нещо или някого, дърпащ ни надолу.

 

·      Пристигане със закъснение/ бързане

Това е често срещан сън при хората, на които им се налага да работят с крайни срокове. Причината за сънищата с подобен сюжет е съобщение от мозъка, подканващо ни на подсъзнателно ниво да сме по-добре подготвени. Тези сънища може да се явяват и на хора, които са по-нетърпеливи. Ако ви се присъни да бързате или да закъснявате, замислете се дали има аспект от живота, който тайно се страхувате, че ви се изплъзва от контрол. Друга причина може да е срок, който вие сте се заставили да покриете.

 

·      Смърт

Това са най-неприятните сънища, поради мъката, която носят. Сънища, в които има смърт, се отнасят до ново начало, промяна или край на нещо. Ако сънувате, че ваш близък умира, това не означава, че го застрашава опасност. По-скоро показва вашия отказ да приемете промените, през които той или тя преминава. Ако за будния ни мозък смъртта е синоним на края, когато умът е в покой, той възприема смъртта като приключване на един етап от живота и навлизането в нов.  

 

ключови думи:
сън сънища

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април