Най-добрите ядки за тънка талия и здраво сърце

Консумирайте ги с мярка!
Най-добрите ядки за тънка талия и здраво сърце

Ядките са лесна и най-вече полезна закуска, особено ако искате да останете в добра форма и със здраво сърце.

Като всеки полезен продукт обаче трябва да се консумират с мярка, тъй като са калорични и вместо да се сдобиете с тънка талия можете да качите съвсем изненадващо допълнителни килограми, за което можете да прочетете ето ТУК.

Най-удобната мярка, която можете да ползвате за консумация на ден е една своя шепа сурови ядки. А сега ви предлагам списък с най-полезните ядки за тънка талия и здраво сърце.

Фъстъци

1630618Thinkstock/Guliver

Фъстъците макар и бобова култура ще я сложа към списъка с ядките, защото благодарение на тях ще намалите значително глада си за сладко. Консумирайте ги печени, но по възможност без сол, за да не влияят пряко върху почакването на кръвното налягане.

Най-добре е да заложите на 1 супена лъжица био фъстъчено масло сутрин върху филийка хляб или да изядете 1 шепа печени фъстъци. По този начин ще се радвате на достатъчно енергия, за да посрещнете служебните си задължения и в същото време ще сте за дълго време сити.

Имайте предвид, че маслото от фъстъци понижава кръвната захар.

Бадеми

Бадемите са хрупкави и богати на калций, желязо и цинк. Изключително подходящи за поддържане здравето на и тънката талия. Успешно се справят с лошия холестерол и са изключително подходящи за всекидневна употреба.

С ниско съдържание на въглехидрати са и са подходящи за страдащите от глутенова нетолерантност или лактозна нетолерантност.

Шам-фъстък

Шам-фъстъците са идеална алтернатива на нездравословните чипсове, защото са изключително богати на калций, магнезий, калий и витамин В6, който укрепва имунната система и помага на тялото да се справи с натрупаните излишни мазнини.

Съществуват редица научни доказателства, че хората изяждащи по една шепа шам-фъстък сутрин са сити по-дълго време и успешно се справят с наднорменото тегло.

Кедрови ядки

Кедровите ядки са всъщност семена, но са идеална алтернатива за здравословна закуска. Помагат ви да се чувствате сити за дълго време. За ползите от употребата на кедровите ядки можете да прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март