Сянката на ретроградния Меркурий ни носи драми

Сянката на ретроградния Меркурий ни носи драми

Ретрограден Меркурий вече няма и сигурно много от вас са си отдъхнали с облекчение при новината. На 3 юни планетата стана директна и донесе поне малко спокойствие. Но за кратко! Според астролози, сянката на въпросния негативен период тепърва ще се усети – при едни слабо, при други по-сериозно.

Вярвате или не, краят на въпросния ретрограден период на Меркурий може да бъде много по-досаден и изтощаващ за някои представители на зодиака. Цели три месеца търпяхме проблеми в комуникацията и не можехме да вземаме решения. Сега имаме зелена светлина, за да действаме. Но предпазливостта не е излишна.

Според астролога Лиса Стардъст, много хора взимат важни решения за живота си в дните преди и след ретрограден Меркурий. И се сблъскват с така наречената ретро сянка. Тогава отрицателните последици за тях все още не са отминали, въпреки че планетата вече е директна. Такива са драмата в отношенията, проблем с общуването и други.

Ретрограден Меркурий и неговата сянка – значение 

Терминът "Retroshade" е това, което се случва преди и няколко дни след като планетата влезе в ретроградна фаза или престане да бъде в такава. Тогава хората отново са доста лабилни и нямат стабилност под краката си.

"Ако сте имали проблеми с половинката си и сте се карали точно преди Меркурий да стане ретрограден, това означава, че вероятно ще прекарате следващите три седмици във възстановяване и преструктуриране на вашата връзка", казва Стардъст. И при директна фаза да вземете решение да се посветите изцяло на връзката, която сте загърбвали до момента. В случай, че сте дали на гаджето още един шанс при ретрограден Меркурий, по време на неговата сянка ще прецените как да продължите напред – с него или без.

Как да оцелеете по време на сянката на планетата?

"След края на всеки ретрограден Меркурий, човек трябва да помисли първо за себе си. Конфронтирането с хора през това време може да доведе до много неясноти и допълнително объркване. А в момента със сигурност нямате нужда от това", посочва още астрологът.

Каквото и да ви кажат, не приемайте всичко за чиста монета. И не се сърдете – те не искат да ви наранят, вероятно просто са афектирани от ретроградната сянка на планетата, която ще бъде най-силна между до 18 юни.

Все пак има и нещо положително във въпросния период след края на ретроградната фаза на Меркурий. Всеки от нас ще отдели повече време за своите нужди. И каквото и да прави, не бива да бърза заникъде! Напротив – сега е точният момент за забавяне на темпото и оставяне по течението. 

Следващият ретрограден Меркурий ще е през септември, когато и друга планета ще забави своя ход – Марс, пише teenproblem.net. 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май