Какво обичат да похапват писателите?

Различни неща, интересни неща, разнообразни неща
Какво обичат да похапват писателите?

Пишещите хора са шантави създания, от мен да го знаете. В главата ни непрекъснато има ШУМ - постоянен, силен и понякога дразнещ. Сънуваме думи и изречения и нерядко даже се събуждаме, за да ги надраскаме на белия лист.

Често ни прихващат разни полюсни състояния: или сме в невротичен творчески устрем, или сме тотално блокирали откъм идеи. Второто е наистина гадно, няма майтап.

Но, каквито и да сме, всеки от нас... все някога огладнява :) Ами, да – мозъкът също има нужда от храна, за да работи.

А ако някога ви е било чудно какво ядат великите писатели и поети (не, че се възприемаме за такива, де), от чудния кулинарен блог Paper and Salt могат да ви дадат отговор на този въпрос :) От известно време редакторите на популярния електронен дневник се ровят в кореспонденцията на различни творци, за да разберат какво са похапвали те.

Екипът на блога е открил ценна информация за хранителните навици на куп известни личности.

Знаехте ли, например, че Франц Кафка е бил вегетарианец? Ама не за друго – просто по времето, когато е живял, вегетарианството изглежда също е било на мода :) Не е учудващо тогава, че Кафка бил страшен фен на зеленчуковите супи, но преди всичко обичал такава с гъби.

Британката Вирджиния Улф пък била страстна кулинарка. А от всичко най-обичала да приготвя хляб – ама не какъв да е комат, а с подправки и извара.

798438

Ерик Артър Блеър, по-известен с псевдонима Джордж Оруел, обожавал да яде сладкиши, а тартовете му били най-любими. И на мен, между другото.

Авторът на романа "Хладнокръвно" - Труман Капоти, се запалил по готвенето, когато се преместил окончателно в Ню Йорк. Тогава именно се сдобил с добре оборудвана кухня. И кулинарното му въображение се развихрило изведнъж. Капоти бил дал всичко за един вкусен пудинг.

Ей такива работи.

Но като пишещ човек съм длъжна да споделя и моята ам-ам тайна: обожавам зелена салата! Нали ви казах – шантави сме :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април