Упражнете баланса си с йога

Няма да сгрешите, ако опитате!
Упражнете баланса си с йога

В случай, че днес имате проблем с координацията (като нас), бързаме да ви помогнем с една от любимите ни пози в хатха йога.

Обещаваме ви, че ако сте постоянни в практикуването на тази балансираща асана, ще може да пазите равновесие при всякакви ситуации. А както знаете, в йога ползите за тялото са ползи за ума и за душата.

Движението, с което ще ви запознаем сега, на пръв поглед изглежда забавно и лесно за изпълнение, но е доста трудно всъщност. Особено смешно става, когато човек е начинаещ и започне да се клатушка като люляков цвят, разлюлян от северен вятър. Готови ли сте да опитате?

 

Поза "Орел" 

Смело заемете изправен стоеж, на широчината на раменете. Сега леко свийте крака в коленете.

После вдигнете десния и го поставете върху лявото бедро, като го оплетете, така че глезенът му да минава зад глезена на левия крак. Заключете краката с помощта на дясното си ходило.

Ако още успявате да поддържате равновесие, изпънете ръцете напред и ги кръстосайте в областта на лактите, като поставите дясната ръка върху лявата. Що се отнася до дланите, те трябва да са плътно долепени една в друга, за да ви осигурят стабилността, от която точно в този момент имате най-голяма нужда.

Е, как се чувствате? Не отговаряйте, защото трудното тепърва предстои. От тази позиция сгънете в коляното левия крак – този, който ползвате за опора и леко наклонете торса напред. Нуждата от сигурност ще ви накара да стегнете хубаво и поясните мускули – доверете им се.

Задръжте в тази поза в рамките на 5 дълбоки вдишвания. Накрая се върнете в изходна позиция и повторете движението с другия крак.

Ще ви споделим един трик. Намерете точка от стената срещу вас, в която да фокусирате погледа си. Истината е, че ще изпълните без проблем тази асана само ако сте добре концентрирани.

Е, желаем ви успешен и хармоничен ден!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май