Сутрин с йога 2

С едно лесно упражнение
Сутрин с йога 2

Най-накрая – събота е! Доживяхме деня, в който можем да се събудим малко по-късно от обикновено. Без предстоящи ангажименти. Без бързане. И с чаша ароматно кафе. Страхотно...

А ако в момента вие също се радвате на тази приятна ситуация, още по-добре. Честит заслужен почивен ден и на вас тогава! Ще ви оставим да се насладите на усещането за почивка няколко минути и... Ще ви поканим на фитнес шалтето, за да изпълните заедно с нас едно хубавичко упражнение от йога.

То е особено подходящо за хора, които по цял ден стоят в седнало положение, защото съдейства най-вече за отпускане на седалищните мускули. Гарантираме ви, че след изпълнението на въпросното движение ще се почувствате чудесно, абсолютно готови за приключенията, които ви предстоят през уикенда.

Хайде, тогава:

  • Седнете на постелка с изпънати крака. Ясно е, че трябва да изправите гърба, главата и брадичката.
  • Сега свийте левия си крак. Прегърнете го така, че коляното му да се окаже в сгъвката на едната ръка, а ходилото му опитайте да положете в сгъвката на другата. Ако ви е трудно, просто обгърнете крайника си така, както ви е удобно. 
  • Представете си, че, вместо него, държите бебе, притиснете го до гърдите си и го полюлейте наляво-надясно за минута-две. Ето така: 

Важно: ако почувствате болка, прекратете изпълнението на упражнението.

  • След малко повторете движението и с другия крак. Супер!

Е, пожелаваме ви прекрасен съботен ден и много приятни емоции.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април