Спасение от стреса. С три прости движения

Доверeте се отново на йога
Спасение от стреса. С три прости движения

Ако видите някой ваш колега да стърчи в поза "дърво" (както на снимката), вероятно ще го сметнете за луд. Не е нужно обаче да ставате център на вниманието в опитите си да възстановите вътрешното си равновесие с йога.

В индийската практика има доста по-дискретни движения, които бихте могли да изпълнявате, дори седнали, без особени усилия. 

Позите, с които ще ви запознаем, например, са прости за реализация, но хипер полезни. Те ще ви помогнат да понижите нивата на хормоните на стреса, ще подобрят концентрацията ви и мисълта ви ще потече свободна като река, каквато, сигурни сме, през повечето време е.

Откраднете си няколко свободни минути и се доверете на тези три движения от класическата йога, защото няма да съжалявате.

Започвате ли с нас? Този път е лесно, обещаваме.

Упражнение: 1

Докато седите спокойно на бюрото или сте някъде навън (но не шофирате), свийте ръцете в юмрук и започнете да правите кръгове с китките – първо наляво и после надясно.

От 30 до 40 секунди на едната и на другата страна са ви напълно достатъчни, за да се почувствате по-добре.

Упражнение: 2

Наричат това движение "молитва наобратно" и не без основание. Целта ви е да сключите ръце за молитва, но не пред гърдите, а зад гърба, както е показно на снимката. Ако сте напреднали, сигурно вече успявате да разположите ръцете си без много мъки точно между двете плешки, нали?

Задръжте в тази поза за 30 секунди.

Упражнение: 3

Не искаме да ви плашим, но ще трябва да си припомните отново поза "Орел", за която си поговорихме наскоро. Само че ще улесним нещата, като ви позволим да изпълните позата в седнало положение.

Изпънете дясната ръка пред гърдите, все едно ви предстои да се ръкувате с някого. Сега поставете лявата отгоре, свийте двете ръце в лактите и се опитайте да ги съберете в дланите, пред лицето си. Задръжте в тази поза отново за 30 секунди и сменете ръцете.

Това беше! Връщайте се към професионалните задължения.

Сигурни сме, че ще дадете всичко от себе си, не заради другите, а заради... себе си :) Колкото и егоистично да звучи това.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май