Погрижете се за сърцето си с йога

Като се доверите на това лесно упражнение
Погрижете се за сърцето си с йога

Знаете ли, че дори тъжен филм има силата да понижи артериалното ви налягане и да обърка дейността на сърдечносъдовата ви система. Точно така: сърцето е безкрайно уязвимо и всяка емоция може да му причини болка и оправдана тежест в гърдите, смятат специалисти.

Това е само една от причините да подарите на сърдечния си орган една поза от хатха йога. Бързаме да обещаем, че тя не е трудна за изпълнение и даже сме убедени, че я практикувате отвреме-навреме, без дори да си давате сметка за това.


Детска поза/Баласана

Седнете спокойно на колене, като оставите ръцете да почиват върху бедрата. Сега бавно и контролирано спуснете гърдите и корема към земята, поставете ги между коленете (както е показано на снимката) и последователно опрете челото в пода.

Изпънете ръцете назад и ги отпуснете – дланите трябва да сочат навън. В тази асана, вдишайте и издишайте дълго и продължително от 5 до 10 пъти.

Усетихте ли как се успокоява сърдечният ви ритъм? Послушайте го, за да сте сигурни.

Целта на това упражнение е да намали напрежението, натрупано в гърдите и сърдечната област. То ви кара да се чувствате защитени и спокойни.

Е, погрижихте ли се за сърцето си днес?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май