Как да се облечем за гореща йога

За да ни е удобно и да се чувстваме добре
Как да се облечем за гореща йога

Време ли е за бикрам? И да, и не :) Всичко зависи от това как понасяте жегата и дали сте в състояние да изтърпите такава и на тренировката си. Важно е и здравословното ви състояние, затова преди да се посветите на гореща йога, няма да е зле, ако се консултирате с личния си лекар по този въпрос.

Ако в крайна сметка решите да я изберете като предпочитано занимание, имайте едно наум за облеклото си.

1. Нека то да е възможно най-разголено – къси панталонки, бодита, потници и т. н. са добър избор във вашия случай. Те трябва да са изработени от "дишащи" платове и да позволяват на потта да се изпарява бързо и лесно. Широкото облекло не е за препоръчване, напротив. Колкото по-стегнати по тялото са дрехите ви, толкова по-добре. Защото, когато започнете да се потите, широките гащи и блузи, така или иначе, ще залепнат по вас, а усещането едва ли ще ви хареса.

2. Имате йога чорапи? Слагайте ги за сесията си по бикрам. С тях, дори и при овлажняване на ходилата, ще се чувствате по-сигурни на фитнес шалтето и ще предотвратите опасни подхлъзвания.   

3. Момичета, препоръчително е да вържете гривите си. Ако имате лента за глава, сложете я, ама гледайте да е от подходящ плат, а не някоя спарваща :)

И сте готови.

А ако искате да си говорим още за йога, знаете къде да ме намерите – на ваше разположение съм тук или във фейсбук, почти по всяко време на денонощието. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май