Йога на летището

В Сан Франциско
Йога на летището

Все повече се убеждавам, че американците са едни от най-големите фенове на древната индийска практика. Не е случайно, че именно от САЩ идват най-изчанчените нейни разновидности – брогадога и т.н.

Досещате се, че изброените доста се отдалечават от оригнала, нали? ;) Иначе казано, адаптирани са до неузнаваемост и, ако древният индийския мъдрец Патанджали беше жив, за да разбере за тях, сигурно нямаше много-много да ги одобри.

Изглежда хората от Страната на неограничените възможности имат нужда да разпускат на постелката в поза лотос.

Не е изненадващо тогава, че от началото на тази година международното летище в Сан Франциско (SFO) си има ... специално обособена стая за йога. Ура!

Chennai FocusЕдинствена по рода си засега, тя представлява малко шумоизолиарно помещение с огледала, снабдено с няколко столчета и с фитнес шалтета. Намира се в региона на втори терминал и всички пътници са привилегировани да я ползват.

Стаичката е създадена по идея на директора на летището, който сам практикувал йога. Същият сметнал, че помещението ще е от полза за много хора и изобщо не се поколебал да действа.

Днес зоната предоставя добра възможност за медитация и практикуване, като престоят в нея има за цел да направи полета на всеки малко по-спокоен и приятен. Внасянето на храна, напитки и телефон в нея е забранено. 

Не можем да ви кажем колко човека ползват стаята по предназначение, но изглежда управниците на SFO се гордеят с нея. Нещо повече, очакваме съвсем скоро йога студио да се появи и на още някое американско летище.

Е, толкова за летящата йога за днес ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май