Защо йогата е толкова полезна за тялото

Защо йогата е толкова полезна за тялото

В последните години все по-често се споменава думата йога и доста хора решиха да поддържат форма с този тип упражнения.

1752738

Освен, че можем да смъкнем някое и друго килце, има и доста други чудодейни ползи от този спорт.

Експертите се кълнат, че ако започнем да се занимаваме с йога, ще подобрим не само физиката и здравето си, но и психиката и сексуалните си способности.

Ето кои са и другите ползи от нея:

Подобряване на кръвообращението

Йогата е особено полезна, защото увеличава циркулацията на кръвта, която пренася кислорода по цялото тяло. А той е източник на живот във всяка клетка от тялото ни.
Детоксикация
Докато правим различни пози от йогата, ние се потим, дишаме дълбоко, а пулсът ни се ускорява. По този начин ние стимулираме изхвърлянето на токсините и прочистването на органите.
Освобождава стреса
С йогата човек релаксира и само с няколко минути на ден упражнения може да се освобиди от целия стрес, събран през деня. Това от своя страна води до една душевна хармония.
Повече самочувствие
Колкото и странно да ви звучи, но йогата може да ви накара да се чувствате по-самоуверени и с по-голямо самочувствие. Това се дължи на факта, че вие оформяте едно хармонично тяло, ставате по-гъвкави и с по-малко душевни терзания.
Контрол на дишането
С йога упражненията се учим съзнателно да контролираме своето дишане, а по този начин ще успеем да контролираме тялото и ума си.
1752740 По-добра интуиция
Може и странно да звучи, но специалистите се кълнат, че йогата подобрява интуитивните способности на човек и той вече успява да разпознае, когато "се обади” неговото шесто чувство. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април