Всички правят йога. Ама наистина!

Особено в САЩ, където броят на практикуващите нараства с всеки изминал ден
Всички правят йога. Ама наистина!
inm

Няма лъжа, няма измама – 20,4 милиона американци практикуват древната индийска практика. Това посочва наскоро проведено изследване. 

Интересното е, че йогините отвъд Океана харчат 10,3 милиарда долара годишно за курсове по йога, аксесоари, дрехи и принадлежности. Оу!

Вадете си изводите сами :)

Ясно е, че да се правят асани в днешно време е модерно – не само в САЩ, но вече и у нас, въпреки че в страната ни няма официална статистика по този въпрос. Естествено, по-голям интерес към йога проявяват дамите, но все повече мъже се решават да стъпят на фитнес шалтето, за което ги поздравяваме.

Нещо повече, както изглежда, тенденцията е практиката да става още по-популярна, в което, разбира се, няма нищо лошо.

Ако решите да ѝ се посветите обаче, направете го заради себе си, не заради модата. Защото иначе няма смисъл. Ако просто ходите ей така, за да сте като приятелите си, например, едва ли ще почувствате многобройните положителни ефекти от обучението си. 

И винаги имайте едно наум, че йога е много повече от сложни асани. Тя е начин на живот, а за някои - един от най-преките пътища към Бог. Практикувайте я с концентрация, с внимание и с желание и, убедена съм, ще пожънете истински резултати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май