В час по йога 2

Днес ще правим позата триъгълник. Ей!
В час по йога 2

Скъпи приятели, домъчня ли ви за йога? Е, тогава ви предлагаме още сега, заедно с нас, да ѝ се посветите. Не се срамувайте, ами влизайте в широкото ни виртуално студио и се разполагайте удобно. Има място за всички!

А щом сте тук вече, значи можем да започнем да си говорим за още една интересна асана - т. нар. поза триъгълник. Да, знаете я, разбира се – правихте я скоро, тук. Затова, в рамките на настоящия урок, възнамеряваме само да ви дадем още две-три допълнителни насоки, които, надяваме се, ще ви направят още по-успешни в практикуването ѝ. Ето тези:

  • Равновесие. Това е основното нещо, което ви трябва в реализацията на въпросното движение. За да си осигурите баланс обаче, е нужно да разпределите тежестта на тялото върху цялото ходило на опорния крак. Стъпалото трябва да е сякаш здраво "залепнало" за пода, като пръстите му е добре да са максимално разперени. Супер!
  • inm.comКато сериозно странично разтягане, триъгълникът може да ви се стори доста сложно предизвикателство. Всъщност, точно такова е, да. Затова препоръката ни е да не се престаравате в изпълнението му. Нещо повече, ако ви е прекалено трудно, може да свиете леко опорния крак в коляното. Така може би ще намалите силата на разтягането, но също и опасността от контузии. В този ред на мисли, обещаваме съвсем скоро да ви покажем още няколко готини вариации на асаната, които може да ви се сторят още по-приятни.
  • Накрая: добре е, когато изпънете ръката нагоре, към тавана, да фокусирате в нея погледа си. Защото така ще си осигурите допълнителна стабилност.

Е, това беше. Свободни сте да преговорите позата на собственото си шалте. И адски ще се радваме да ни споделите какъв е бил резултатът. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май