Справете се с възпаленото гърло

С бабин компрес!
Справете се с възпаленото гърло

Неразположенията съпътстващи настинките и вирусните инфекции са повече от неприятни и за съжаление само с лекарства и сиропи за кашлица няма да съумеете да се справите толкова бързо с възпаленото и болезнено гърло.

Именно поради тази причина ви предлагам лесен компрес, с който ще облекчите значително състоянието както на себе си, така и на останалите членове от семейството. Хубавото на този бабин компрес е, че може да се използва за малки деца, бременни и възрастни хора, на които и без това медикаментите са в повече.

Един от най-сериозните позитиви на този силен компрес е, че ефективно се справя с налепите по гърлото и дава особено добри резултати при гнойни ангини. Важно е обаче да спазвате всички малки детайли, които ще споделя сега с вас.

Необходими съставки за бабиният компрес:

1578621Thinkstock/Guliver

парче памук
вода
ракия или спирт
млян черен пипер
натурален крем от масла, зехтин или кокосово масло

Необходимо ви е толкова голямо парче памук, колкото да обхване шията ви от ухо до ухо. Намокрете го с вода и го изцедете, след което го поръсете леко със спирт или ракия. Разстелете памука върху вестник и найлон посипете го с млян черен пипер. Намажете шията обилно с натурален крем, зехтин или кокосово масло и чак тогава сложете компреса на шията. Превържете внимателно с вълнен шал, така че да не е твърде стегнат или отпуснат.

С компресът останете не повече от 45-50 минути, тъй като е изключително силен. Именно затова не пропускайте да намажете обилно шията си с мазнина, за да не изгорите кожата си. Можете да го прилагате сутрин, обед и вечер за около 40-50 минути. След като го снемете, отстранете черния пипер полепнал по кожата ви без да се миете и сложете само шал около врата. След 2-3 компреса ще почувствате значително облекчение и възпалението и болките ще намалеят.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април