Забравете за тромбофлебита

Натурална и ефективна рецепта!
Забравете за тромбофлебита

 Тромбофлебитът и дълбоката венозна тромбоза са две сходни по своята същност заболявания, касаещи венозната система, но същевременно е изключително важно тяхното различаване, поради факта, че лечението е различно в единия и другия случай. Класическата, традиционна медицина използва различни методи за облекчаване на болката и лечението на тези две заболявания.

Какво представлява тромбофлебитът?

Тромбофлебитът е възпаление на стените на вената с образуване на тробм. Засяга повърхностните съдове на крайниците и рядко това заболяване се наблюдава в другите части на тялото.

Започва внезапно с болка, зачервяване и локален оток около засегнатата вена. В близо 90% от случаите тромбофлебитът засяга съществуващите вече разширени вени. В много редки случаи може да се получи тромбофлебит на видимо здрави вени. Причината в повечето случаи е неизвестна. В определени случаи е резултат на травма, венозна пункция, поставяне на венозен катетър и дори ухапване от насекоми.

Предлагам ви една народна рецепта за овладяване на заболяването. Ефективна е и води до бързо облекчаване на болката и спадане на отока.

Необходими продукти:

1 литър козе мляко /прясно/
500 грама лимони

Рецептата се изпълнява в продължение на 10 дни.

За всеки ден е необходимо:

1 картоф
1 супена лъжица сода бикарбонат

Слага се млякото да се вари и когато започне да ври се пресича със сока от изцедените лимони. След пресичането се разбърква и веднага се отстранява от котлона. Оставя се да изстине, след което се прецежда. Получената извара се разделя на 10 равни части - за 10 вечери. Всяка част се поставя в найлонов плик в хладилника.

Ето и начина за приготвяне на компреса:

Вечер преди лягане върху кърпа се поставя найлон, после амбалажна хартия, поръсва се 1 част от изварата, върху нея настъргания картоф, а върху картофа с цедка се ръси содата.

Така подготвеният компрес се връзва добре върху възпаления тромб. Слага се чорап и се спи така, че кракът да е на по-високо нивото от главата на човека. В продължение на 10 последователни вечери се прави компрес. Резултатите наистина са впечатляващи. На това място повече не се стига до възпаление на тромба.

Ето рецепта и против синини:

Върху кърпа се поставя найлон, амбалажна хартия, настърган картоф и се ръси със сода за хляб. Връзва се върху болното място и се спи така. Още след първата нощ синината може да се разкара, ако е прясна, ако не - компресът се поставя всяка вечер, докато синината изчезне напълно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април