Ние тук си имаме Пешо и Иван, а в Холивуд – Ябълка и Мандаринка

"Хранителните" имена, с които звездните родители кръщават децата си
Ние тук си имаме Пешо и Иван, а в Холивуд – Ябълка и Мандаринка

Сигурно не е лесно да измислиш име на собственото си дете :)) Трябва да е и звучно, и хубаво, и да носи някаква символика. Изобщо - мисията невъзможна!

Ако питате мен обаче, бебето си идва на този свят "наречено". Трябват му само няколко секунди, за да ти "съобщи" как се казва. Е, добре, де. Не съм родител, може би вие имате друго мнение по въпроса. Не се бойте да го споделите с мен във фейсбук, кажете ми: как кръщавате децата си – по интуиция или след няколкомесечен семеен дебат?

Междувременно, нека ви информирам, че известните личности също дълго размишляват преди да изберат име на отрочетата си. Понякога обаче изборът им е, меко казано, нестандартен :) Една голяма част от звездните татковци и мами, учудващо, кръщават децата си с наименования на храна и най-вече – на плодове и на зеленчуци.

Дъщеричката на Гуинет Полтроу, например, се нарича Епъл (от "apple" - англ. език), което в буквален превод означава "ябълка". Гуинет и съпругът ѝ Крис Мартин кръщават малката си принцеса с името на тяхна много добра приятелка.

Днес Ябълка е наистина очарователна и всеки би я изял от целувки, но от време на време понася шеги заради направения от родителите си избор. Самият Роби Уилямс се обърна към момиченцето преди време с обръщението "пъпеш", обърквайки неволно "плодовете" :)

Дрю Баримор пък си има вкъщи сладка Маслина или Олив ("olive" - англ. език.). Непосредствено преди раждането в някаква книга Дрю прочела някой да сравнява зародиша с маслина и така се пръкнало решението за име.

Прекрасната дъщеричка на Итън Хоук се казва Мадарина или Клементайн ("clementine" - англ. език). И, да, толкова сладка е, колкото е сладко и името ѝ. 

Това обаче е само началото на звездния именник (простете, че не го караме по азбучен ред), посещавайте ни по-често и ще стигнем до края заедно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май