Най-високо платените спортисти в света

Най-високо платените спортисти в света

Спортните звезди със сигурност получават добро заплащане от сравнително дълго време насам. И това не може да остане незабелязано от феновете им, а и не само. Но преди да достигне до този етап от своята кариера, всеки спортист преминава през упорита работа, развитие на уменията, тактика и все пак лека доза късмет. Благодарение на доброто планиране, някои спортисти успяват да превърнат кратките си кариери в запомнящи се такива. Кариери, които могат да им донесат достатъчно приходи, за да продължат безпроблемно за дълъг период от време.

Тези приходи могат да бъдат постигнати по няколко начина. Това са например печалби от заплати и бонуси при достигнат брой голове например, както и различни парични награди. Като от другата страна се нареждат и приходите от спонсори и лицензи. Всичко това се различава като суми при различните видове спортове и играчи по света. В следващите редове от Казино Цар споделят кои са едни от най-високо платените спортисти в света.

Обща печалба

Ако направим едно кратко проучване, ще открием, че най-високоплатените спортисти, независимо за какъв спорт става въпрос, са спечелили общо приблизително около 992 милиона долара. Въпреки колосалната сумата за която говорим, тя се оказва по-малка в сравнение с изминалата 2021, която показва сбор от 1.05 милиарда долара. Друга рекордна сума е отбелязана през 2018 година, когато общо най-високоплатените спортисти достигат 1.06 милиарда долара.

Всички тези суми са печалби от факторите, които споменахме малко по-нагоре. Това са заплати, бонуси и награди например. Но ако обърнем внимание на приходите от така наречения "мърчендайс", плюс различни изяви, можем да добавим сумата от около 500 милиона долара към общата им печалба през годините.

Кои са най-добре платените спортисти?

Ако трябва да разделим общата печалба на отделни спортисти, то лесно можем да направим кратък списък с най-високо платените такива. Като разбира се, той ще включва професионалисти от различни сфери в света на спорта.

Конър Макгрегър

На първо място можем да поставим ирландския професионален боец и боксьор в ММА – Конър Макгрегър. Той е бивш шампион в добре познатия шампионат за полулека категория, познат под абревиатурата UFC (Ultimate Fighting Championship). Роден през 1988 година, Макгрегър бързо развива страстта си към спорта и съвсем скоро започва да тренира в професионален план.

Но с покачването на славата му, дори загубите през които преминавал, му носели невероятни приходи. Добър пример за това е скорошната му битка срещу Дъстин Поарие. Тя завърши със загуба за Макгрегър, но въпреки това му донесе 22 милиона долара печалба. Когато обърнем внимание на неговата най-високо спечелена сума ще стигнем до колосалното чило равняващо се на 180 милиона долара.

2374980pixabay

Лионел Меси

Следващият най-добре платен спортист е един от най-известните футболисти в света, а именно Лионел Меси. Бившият капитан на Барселона е играл в общо три световни първенства, както и на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, където печели златен медал. Както повечето известни спортисти, Меси не печели единствено от спортната си кариера. Той получава приходи и от различните си договори със световнопознати брандове като Adidas, Lays и други.

Приблизително неговата печалба за изминалата година се равнява на сумата от 130 милиона долара. При проследяване на различните суми, можем да открием, че 97 милиона от печалбата са от игра. Следователно останалите следва да бъдат основно от по-горе споменатите договори и личната линия дрехи на футболиста.

Кристиано Роналдо

Вечният съперник на Лионел Меси и следващият най-добре платен спортист в света, е португалският футболист Кристиано Роналдо. Познат на много като бивш играч на отбора "Реал Мадрид", Роналдо притежава договор, който му осигурява 64 милиона долара годишно.

Но точно както Меси, бившият играч на Реал Мадрид притежава договор и с известния бранд на Nike. Като той му носи сравнително висока част от общата му печалба за година. Неговите приходи за изминалите 12 месеца са на стойност около 120 милиона долара.

Роджър Федерер

Швейцарският тенисист Роджър Федерер със сигурност може да спадне към класацията. Освен със своите качества на корта, Федерер е познат на много и с добрите дела, които извършва. Той е основател на фондацията "Federer”, която подпомага деца от най-бедните региони в света.

Световно познатият тенисист е известен с множеството договори за спонсорство, които притежава. Затова и Роджър Федерер се нарежда в класацията с причина. За изминалата година той успява да натрупа състояние от 90 милиона долара, въпреки контузията му на коляното.

2374981pixabay

Леброн Джеймс

Познат на хиляди като най-добрият играч в НБА, Леброн Джеймс е най-добре платеният баскетболен играч, със сумата от 96.6 милиона долара. Той започва своята професионална кариера още през 2003 година, когато бил все още в гимназията. От тогава до сега, баскетболната легенда продължава да се развива и да стои зад името си. Освен дълготрайният си договор с Nike, Леброн Джеймс притежава и няколко споразумения с брандовете на Coca Cola и KIA.

Заключение

Тези личности не спират да работят над кариерите си и следователно скоро можем да очакваме дори по-големи, рекордни суми. Но в спортната сфера съществуват още много успешни младежи. А те със сигурност имат потенциала да надминат сегашните водещи в класацията за най-добре платени спортисти.

 

 

 

*Информация от партньор

ключови думи:
класация спортисти

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май