На косъм от смъртта! Слави едвам оцелял от Ковид!

На косъм от смъртта! Слави едвам оцелял от Ковид!

Слави Трифонов оцелява буквално на косъм от коронавируса, който го пипва в навечерието на първите извънредни парламентарни избори през април тази година. Дългия, който и без това е много слаб, смъква 9 килограма, докато се бори с Ковид-19. Съществувала е реална опасност за живота му, а в един момент сатурацията му е била под 80 единици, при норма от поне 97-98.

Трифонов се разболява по време на последната седмица от предизборната си кампания – някъде между 28 март и 4 април. До този момент новия политически лидер е силно скептичен към пандемията. Припомняме, че партията му "Има такъв народ” тогава е сред политическите сили, които открито омаловажават необходимостта от адекватни мерки и дори критикуват правителството на Бойко Борисов, че въвежда ограничения. Сред редовните гости в партийната телевизия "7/8 тв” е проф. Андрей Чорбанов, който е и кандидат за депутат от листите на Слави.

Някои смятат, че именно Чорбанов е и човекът, заразил Трифонов с Ковид-19, тъй като малко преди това той също се разболява тежко и дори стига до болница. Факт е, че по това време Слави непрекъснато общува с него. Разбира се, възможно е източника да е друг – по това време е третата вълна на пандемията, а Дългия непрекъснато се среща с хора преди вота.

Така или иначе, в деня на изборите – неделя, 4 април, Трифонов е вече тежко болен. Той всъщност е диагностициран 3 дни преди това – в четвъртък. Състоянието му рязко се влошава и това е причината Слави да не се появи в изборната нощ дори на видео. Вместо това, на личната му страница във Фейсбук е оповестено, че е заразен с Ковид-19 и се възстановява.

Шоуменът-политик не е хоспитализиран, но за него се грижи медицински екип в дома му. Той е поставен на обдишваща машина, която му е доставена по спешност, понеже започва да изпитва тежък задух от липсата на кислород. Температурата му пък не пада под 38 градуса, мъчи го и свирепа кашлица.

Една от причините да е на границата между живота и смъртта е общото му недобро здравословно състояние. Смята се, че Слави е диагностициран с множествена склероза (МС) – нещо, което той до този момент не е потвърдил официално. Така или иначе, Ковид-19 срива имунитета му и той е подложен на интензивна терапия с медикаменти. Чак в началото на месец май – месец по-късно, той успява да се възстанови от вируса, макар и донякъде.

"Всъщност, Ковид-19 провали политическата кариера на Слави. Той беше неспособен да взима каквито и да било решения няколко месеца и остави всичко в ръцете на Тошко Йорданов. От болестта на Трифонов дойде и тази непоследователност в действията на "Има такъв народ” и общото усещане за хаос”, коментира човек от екипа.

Слави сам призна, че е изкарал тежко Ковид-19 в интервюто си пред журналиста Бойко Василев от "Панорама” от края на август. Пак в това интервю Трифонов издаде, че се е ваксинирал. Според източник на "Уикенд” това се е случило през лятото след консултация с лекаря му. Въпреки че е имал доста антитела, на Слави е поставена ваксината "Модерна”, която се счита за най-подходяща за хора в неговото състояние.

Според  "Уикенд”, това се е случило през лятото след консултация с лекаря му. Въпреки че е имал доста антитела, на Слави е поставена ваксината "Модерна”, която се счита за най-подходяща за хора в неговото състояние.

ключови думи:
Ковид-19 Слави Трифонов

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март