Мира Добрева: "Здравето и добрата форма цена нямат!"

Храната трябва да носи наслада за сетивата, а не да пълни стомаха
Мира Добрева: "Здравето и добрата форма цена нямат!"

Съмнявам се, че има мъж или жена, които да не са попадали в плен на чара излъчващ се от телевизионната водеща Мира Добрева?!

Мира е от онзи тип хора, които те пленяват с искреност, доброта, дисциплина и невероятното си чувство за справедливост. Тя е олицетворение на борбен дух, сила и изключителна женственост.

Всяка събота и неделя от 11:00 часа в предаването си "Отблизо с Мира" по БНТ1 тя ни поднася цял коктейл от интересни и позитивни новини, които ни зареждат с вярата че доброто е в повече в забързаното ни ежедневие.

В специално интервю за fittwell.bg и jenite.bg се съгласи да разкрие своите малки женски тайни за добра форма.

Мира, ти си от жените, които винаги са изглеждали зашеметяващо, както на екрана, така и в живота. Изключително дисциплиниран човек си в професията си – по същия начин ли се отнасяш към здравето и тялото си?


Човек се ражда с характера си и много малко с течение на годините добавя към него, додава му, а понякога му и отнема. Та ако така съм създадена – да съм дисциплиниран човек, то не е само в едно отношение, а непременно се отразява в начина ми на живот като цяло. Нямам право на глезотии, защото нямам време за губене. Пък и когато искаш да балансираш някак между семейство и работа, все трябва да следваш някаква програма, което може да отнема от цветността на деня ти, но пък със сигурност движи нещата напред и надявам се, във вярната посока. По отношение на храненето – да, дисциплиниран човек съм и се лишавам от доста неща, които иначе с удоволствие бих похапнала.

Как поддържаш перфектната си форма?

Не бих казала, че формата ми е перфектна. Тя е по-скоро приемлива. След раждането на двете ми деца и на фона на 42-те ми години, нещата изглеждат задоволително. Как поддържам формата си, ли? Като ходя на фитнес и гледам да не ям всичко, което обичам. Добрата форма никога не е само глад или само фитнес, или само ядене. Добрата форма е баланс и начин на живот. Малко сладко, никакво пържено, никакъв хляб и някакъв опит след 20 часа да не се храня. Не винаги успявам, обаче.

1515070Личен архив - Мира Добрева

Спазваш ли диети и какви?

Зимата обикновено добавям няколко килограма, затова всяка пролет се подлагам на малко тормоз. Обикновено избирам модерните за съответната година диети – я Дюкан, я Японската, я Монодиетата... и така влизам във форма. Наред с тренировките във фитнеса ходя и на един лазерен апарат, който също допринася за добрия контур на тялото ми.

Приемаш ли допълнителни витамини или друг вид добавки?

Не, дори когато тренирам, не приемам нищо, затова сигурно често ми става лошо... немарлива съм в това отношение, но ще се поправя!

Спортуваш ли и ако да как изглежда спортната си програма?

1515067Личен архив - Мира Добрева


Близо до офиса имам фитнес, който напълно отговаря на очакванията и изискванията ми за фитнес оборудване, инструктори и ниво на обслужването. Така че го посещавам два или три пъти седмично, но е имало случаи и цял месец да не успея да отида, заради ангажираността ми.

По колко часа спиш?

Хаха. Това е най-болезненият въпрос. Спя малко и винаги ми е недостатъчно. В най-добрия случай – 5-6 часа.

Как си почиваш и релаксираш?

Обичам да ходя на кино и когато ми остане време (което твърде рядко ми се случва), го посвещавам на това велико изкуство. Излизаме с приятели понякога – на вечеря или пиано бар.

1515064Личен архив - Мира Добрева

От какво не можеш да се лишиш по отношение на храненето?

От бисквитите. В тях (доказано е) има пристрастяващи съставки и вече ми е много трудно да се лишавам от сладостта им. Приемам, че това с яденето на бисквити е моето неустоимо изкушение и признат грях.

Какво е отношението ти към вредните храни и напитки?

1515219inm.com

Смятам, че производителите издевателстват над човечеството. С цел печалба, от опаковките надничат безброй Е-та, добавки и консерванти – всичко с цел продуктите да издържат по-дълго на рафтовете в магазините, да са много вкусни, бързо да те карат да огладняваш и да се връщаш за още час след като си приключил с поредната порция. Резултатът го виждаме по улиците – все повече затлъстели хора, което означава – все повече болни хора...

Нужно ли е човек да има много пари, за да се поддържа слаб и здрав?

Даже напротив. Когато не ядеш много, не купуваш много... Ако в едно ястие сложа малко масло, вместо много олио, това не би оскъпило готовата продукция, но би я направило по-вкусна и по-полезна. Здравето цена няма. Така че дори да е по-скъпо, бих го предпочела пред това да е по-вредно. Моето верую е, че човек трябва да се храни, не да се пълни! И трябва да се наслаждава на храната, да я приема като едно от невероятните удоволствия на този свят, а не като нещо, което трябва да сложи в стомаха си, за да не вие, че е гладен.

Продължението на интервюто с телевизионната водеща Мира Добрева четете в jenite.bg.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април